Θλίψη σε όλο τον κόσμο για τον θάνατο του Πελέ - Οι αντιδράσεις

Ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο (Πελέ) απεβίωσε την Πέμπτη σε ηλικία 82 ετών μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο.

Θλίψη σε όλον τον κόσμο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του θρύλου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο (Πελέ) ο οποίος απεβίωσε την Πέμπτη σε ηλικία 82 ετών μετά από μεγάλη μάχη με τον καρκίνο.

Συγκινεί η δημοσίευση στο προσωπικό προφίλ του Πελέ που χειρίζονται οι συγγενείς...«Έμπνευση και αγάπη σημάδεψαν το ταξίδι του βασιλιά Πελέ που πέθανε σήμερα. Αγάπη, αγάπη και αγάπη για πάντα».

A inspiração e o amor marcaram a jornada de Rei Pelé, que faleceu no dia de hoje.

Amor, amor e amor, para sempre.
.
Inspiration and love marked the journey of King Pelé, who peacefully passed away today.

Love, love and love, forever. pic.twitter.com/CP9syIdL3i

— Pelé (@Pele) December 29, 2022

Όλες αυτές τις δύσκολες μέρες, όπου ο θρυλικός Πελέ έδινε τη μάχη του στο νοσοκομείο, η κόρη του και η οικογένειά του δεν έφυγαν στιγμή απ’ το πλευρό του. Λίγο μετά το θάνατό του, το απόγευμα της Πέμπτης (29/12), η κόρη του Κέλι Νασιμέντο ανέβασε ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποχαιρετώντας τον πατέρα της.

«Ό,τι είμαστε είναι χάρη σε εσένα. Σε αγαπάμε άπειρα. Αναπαύσου εν ειρήνη», έγραψε χαρακτηριστικά.

Pele

Ήταν η ομάδα στην οποία ανδρώθηκε κι έχτισε το «μύθο» του, απογειώνοντάς την ως την κορυφή του κόσμου. Ο μεγάλος ποδοσφαιρικός «έρωτας» της ζωής μαζί με την Εθνική Βραζιλίας. Κι ως εκ τούτου, η Σάντος δεν θα μπορούσε παρά να «αποχαιρετίσει» τον θρυλικό Πελέ, που «έφυγε» από τη ζωή την Πέμπτη (29/12) σε ηλικία 82 ετών, με τον τρόπο που του άξιζε.

Στους επίσημους λογαριασμούς της βραζιλιάνικης ομάδας στα social media, με το που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, ανέβηκε μία μεγάλη φωτογραφία ενός στέμματος, μαζί με τη λέξη «Αιώνιος».

Η Σάντος μάλιστα άλλαξε πρόσφατα το σήμα της, καθώς πρόσθεσε ένα στέμμα πάνω από τα δύο αστέρια της.

Eterno. pic.twitter.com/N912VpCmVK

— Santos FC (@SantosFC) December 29, 2022

«Ήταν και θα είναι ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου. Αντίο Πελέ». Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια του σπουδαίου Βραζιλιάνου, ο οποίος έγραψε ιστορία στον χώρο του αθλητισμού και αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος όλων των εποχών.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Twitter: 

Ήταν και θα είναι ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου. Αντίο Πελέ. pic.twitter.com/rytJ6R8XRL

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) December 29, 2022

Αναπαύσου εν ειρήνη Θρύλε έγραψε η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναικού. 

Rest In Peace Legend 🙏🕊#RIP #PELE pic.twitter.com/frL8MX91bg

— Panathinaikos BC (@paobcgr) December 29, 2022

Με ανάρτηση του στο instagram αποχαιρέτησε τον θρυλικό Πελέ που έφυγε από τη ζωή απόψε,σε ηλικία 82 ετών, ο Αργεντίνος διεθνής ποδοσφαιριστής Λιονέλ Μέσι.

«Αναπαύσου εν ειρήνη», έγραψε χαρακτηριστικά ο Μέσι.

View this post on Instagram

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Τα θερμά του συλληπητήρια για τον θάνατο του θρύλου του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, Πελέ, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή την Πέμπτη (29/12) σε ηλικία 82 ετών εξέφρασε ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Τα θερμά μου συλλυπητήρια σε όλη τη Βραζιλία, και ιδιαίτερα στην οικογένεια του κ. Edson Arantes do Nascimento. Ένα απλό «αντίο» στον αιώνιο Βασιλιά Πελέ δεν θα είναι ποτέ αρκετό για να εκφράσει τον πόνο που αυτή τη στιγμή αγκαλιάζει ολόκληρο τον κόσμο του ποδοσφαίρου», ανέφερε ο Ρονάλντο και πρόσθεσε:

«Μια έμπνευση για τόσα εκατομμύρια, μια αναφορά από χθες, σήμερα, για πάντα. Η στοργή που έδειχνε πάντα για μένα ήταν αμφίδρομη σε κάθε στιγμή που μοιραζόμασταν, ακόμα και από απόσταση. Δεν θα ξεχαστεί ποτέ και η μνήμη του θα μείνει για πάντα σε όλους εμάς τους λάτρεις του ποδοσφαίρου. Αναπαύσου εν ειρήνη βασιλιά Πελέ»

View this post on Instagram

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Ο σούπερ σταρ της Εθνικής Γαλλίας και της Παρί Σεν Ζερμέν, Κιλιάν Μπαπέ, απέτισε φόρο τιμής στον θρύλο του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας, Πελέ, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή την Πέμπτη (29/12) σε ηλικία 82 ετών, λέγοντας πως «η κληρονομιά του δεν θα ξεχαστεί ποτέ».

«Ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου μας έφυγε, αλλά η κληρονομιά του δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Αναπαύσου εν ειρήνη, Βασιλιά», έγραψε στα αγγλικά στο Twitter ο Μπαπέ, ο οποίος συχνά συγκρίνεται με τον Πελέ λόγω των επιτευγμάτων του στους αγωνιστικούς χώρους από πολύ νεαρή ηλικία...

O Σερ Τζεφ Χερστ, σκόρερ τριών γκολ στον τελικό του Μουντιάλ του 1966 για την Αγγλία, αποχαιρέτησε τον Πελέ γράφοντας πως πρόκειται για τον κορυφαίο όλων των εποχών.  

I have so many memories of Pele, without doubt the best footballer I ever played against (with Bobby Moore being the best footballer I ever played alongside). For me Pele remains the greatest of all time and I was proud to be on the the pitch with him. RIP Pele and thank you. pic.twitter.com/oCpQlw7EIK

— Sir Geoff Hurst (@TheGeoffHurst) December 29, 2022

O Πελέ παίζει μπάλα με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζέραλντ Φορντ. Φωτογραφία που ανέβασε ο βιογράφος του Αμερικανού προέδρου.  

Gerald Ford - arguably the most athletic president in American history - gets a soccer lesson from #Pele. The Brazilian legend died today at age 82 (Ford Library) pic.twitter.com/YMhQeTI3mt

— Paul Brandus - & on Post and Mastodon @PaulBrandus (@WestWingReport) December 29, 2022

Το tweet της Ρομπέρτα Μέτσολα, προρέδρου της Ευρωβουλής, για την απώλεια του Πελέ: 

«Ο Πελέ ήταν ένας από τους σπουδαιότερους, αν όχι ο μεγαλύτερος. Διασκέδασε δισεκατομμύρια, μύησε γενιές στις χαρές του ποδοσφαίρου και έδειξε στον κόσμο ότι δεν υπάρχει όνειρο πολύ μεγάλο», έγραψε μεταξύ άλλων.

#Pele was one of the greatest, if not the greatest. He entertained billions, he introduced generations to the joys of football and showed the world there is no dream too big.

Europe joins Brazil & the world in mourning a giant of the beautiful game. May he rest in peace 🇪🇺 🇧🇷 pic.twitter.com/n8GP2fQ2nS

— Roberta Metsola (@EP_President) December 29, 2022
Πηγή: skai.gr