Παναθηναϊκός: Ανακοινώθηκε και επίσημα η απόκτηση του Πούχατς - Φωτογραφίες με την πράσινη φανέλα

Ο Πολωνός αμυντικός αποκτήθηκε ως δανεικός για έξι μήνες από την Ουνιόν Βερολίνου - «Να βοηθήσω στην κατάκτηση του νταμπλ», δήλωσε

Ήταν γνωστό από χθές το μεσημέρι ουσιαστικά, όταν και ήρθε στην χώρα μας, σήμερα έγινε και… επίσημο.

Για την απόκτηση του Τιμοτέους Πούχατς από πλευράς Παναθηναϊκού ο λόγος, με τους «πράσινους» να κάνουν γνωστή την ένταξη του Πολωνού ακραίου μπακ το ρόστερ τους, έχοντας έρθει σε συμφωνία με την Ουνιόν Βερολίνου για εξάμηνο δανεισμό του ποδοσφαιριστή, που αποτελεί την πρώτη του χειμερινή μεταγραφική ενίσχυση.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την ένταξη στο ρόστερ, υπό τη μορφή δανεισμού, του Τιμοτέους Πούχατς. Ο Πολωνός μπακ ανήκει στη γερμανική Ουνιόν Βερολίνου, με την οποία συμφωνήθηκε ο δανεισμός του έως τον Ιούνιο του 2023.

Ο Τιμοτέους Πούχατς γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 1999 στην πόλη Σουλεκόβ της Πολωνίας. Ξεκίνησε στην ακαδημία της Ζιέλονα Γκόρα και από εκεί πήγε στην ακαδημία της Λεχ Πόζναν. Στα 17 του έκανε ήδη προπονήσεις με την πρώτη ομάδα, ενώ στα 18 του έκανε επαγγελματικό ντεμπούτο. Το ίδιο διάστημα κλήθηκε στην κάτω των 19 ετών εθνική ομάδα.

Πούχατς

Τον Ιανουάριο του 2018 δόθηκε δανεικός στη Ζαγκλέμπιε Σόσνοβιετς, ομάδα δεύτερης κατηγορίας της Πολωνίας. Το καλοκαίρι του 2018 η Λεχ Πόζναν τον έδωσε δανεικό στην Κατοβίτσε και τελικά στα 20 του γύρισε για να πάρει φανέλα βασικού. Με τη Λεχ έπαιξε δύο σεζόν, πήρε συμμετοχές στους ομίλους του Europa League και κέρδισε μια θέση στην εθνική Πολωνίας.

Το καλοκαίρι του 2021 η γερμανική Ουνιόν Βερολίνου τον αγόρασε από την Λεχ Πόζναν. Έπαιξε στους αγώνες του Europa Conference League, όμως δεν βρήκε χώρο στους αγώνες της Μπουντεσλίγκα. Έτσι τον Ιανουάριο του 2022 δόθηκε δανεικός στην τουρκική Τράμπζονσπορ, με την οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής Τουρκίας.

Το καλοκαίρι του 2022 επέστρεψε στο Βερολίνο, όμως και πάλι δεν βρήκε θέση βασικού.

Καλωσορίζουμε τον Τιμοτέους στην οικογένεια του Παναθηναϊκού!».

Πούχατς

«Να βοηθήσω στην κατάκτηση του νταμπλ»

«Η πρώτη αντίδρασή μου και της οικογένειάς μου ήταν ενθουσιασμός γιατί γνωρίζουμε τον Παναθηναϊκό, ότι είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος με ιστορία και εκπληκτικούς φιλάθλους. Ήμασταν ενθουσιασμένοι και περιμέναμε να έρθουμε σε επικοινωνία με τον σύλλογο. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να αρχίσω να παίζω, να βρεθώ στο γήπεδο, οπότε ήμουν χαρούμενος και πίστευα μέσα μου πως θα τελειώσει σύντομα, όπως και συνέβη», τόνισε ο 23χρονος άσος.

Όσο για το ποιους συμβουλεύτηκε πριν πει το «ναι»; «Κάλεσα τον Μπακασέτα για να με ενημερώσει για τον σύλλογο και μου είπε όσα ήξερε για τον Παναθηναϊκό όντας Έλληνας. Επίσης μίλησα με έναν συμπαίκτη μου στην εθνική Πολωνίας, ο οποίος γνωρίζει τον Βαζέχα, τη θρυλική μορφή του Παναθηναϊκού. Κι αυτός μου μίλησε για την ιστορία του Παναθηναϊκού, για τους φιλάθλους, για την πόλη», ανέφερε.

Τέλος, αναφορικά με τους στόχους του, ο διεθνής άσος είπε: «Έχω παίξει αρκετές φορές ως δανεικός, ακόμη και στην Πολωνία όταν ήμουν νεότερος. Πάντα ήμουν σε ομάδες που έκαναν πρωταθλητισμό. Στην Πολωνία ήμουν σε ομάδα δεύτερης κατηγορίας και κερδίσαμε την άνοδο, στην Τουρκία με την Τραμπζονσπόρ κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, ενώ ο Παναθηναϊκός μάχεται για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, οπότε προσωπικός μου στόχος είναι να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Αυτό είναι το πλέον σημαντικό».

Πηγή: sport-fm.gr