Κλείσιμο

Παναθηναϊκός: Νίκη επί του Ιωνικού με «μπροστάρη» τον Αϊτόρ

Ο Αϊτόρ συνέχισε με κεκτημένη ταχύτητα από πέρυσι, ο Παναθηναϊκός έχασε πολλές ευκαιρίες κόντρα στον Ιωνικό, αλλά η κλάση του Σπόραρ και το πέναλτι του Ισπανού ήταν αρκετά για το 1-0 στην πρεμιέρα.

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός, καθώς επικράτησε του Ιωνικού με 1-0, στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στη Super League 1.

Ο Αϊτόρ συνέχισε από εκεί που… τελείωσε πέρυσι, στον τελικό Κυπέλλου, σκοράροντας με πέναλτι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, με τον Σπόραρ να κερδίζει την εσχάτη των ποινών με ωραία ενέργεια. Παράλληλα, οι «πράσινοι» είχαν κι άλλες ευκαιρίες για να καθαρίσουν την νίκη πιο εύκολα, όμως δεν μπόρεσαν να τις αξιοποιήσουν, ενώ, στο πρώτο 45λεπτο, παρουσίασαν και κάποια κενά στα μετόπισθεν, με την ομάδα της Νίκαιας που αγωνίστηκε έξυπνα ειδικά σε αυτό το διάστημα, να μην μπορεί να τις εκμεταλλευτεί.

Στα αξιοσημείωτα και το ντεμπούτο του Βέρμπιτς, ο οποίος πέρασε αλλαγή στο δεύτερο μισό του αγώνα, αλλά και η ανακοίνωση της απόκτησης του Μπερνάρντ πριν τη σέντρα.

Ο Παναθηναϊκός «κατέβηκε» έχοντας ως σχηματισμό το 4-3-3, τον Μπρινιόλι κάτω από τα γκολπόστ, ενώ οι Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον και Χουάνκαρ συνέθεσαν την τετράδα στην άμυνα. Ρουμπέν, Κουρμπέλης και Τσέριν αγωνίστηκαν στον άξονα, με τους Παλάσιος και Αϊτόρ στο πλάι του Σπόραρ ο οποίος έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ιωνικός από την άλλη παρατάχθηκε με σύστημα 3-5-2, τον Χουτεσιώτη στην εστία και τους Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Αντούνες και Βαλεριάνο τριάδα στα μετόπισθεν. Ο Μύγας πήρε την δεξιά πλευρά, ο Βλαεριάνος την αριστερή, ενώ Μασάς, Άοσμαν και Μεντόσα ήταν η τριπλέτα στο κέντρου,και οι Μάντζης-Νίκος Ιωαννίδης συνέθεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Η «σφυρίχτρα»: Πολλά σφυρίγματα του διαιτητή Σιδηρόπουλου και ακόμα περισσότερα που θα έπρεπε να έχει κάνει ο Δωδεκανήσιος ρέφερι αλλά… δεν, εκνεύρισαν τον κόσμο στο γήπεδο και παράλληλα επέτρεψαν στους Νικαιώτες να βγάλουν -κακώς- με 11 παίκτες όλο το παιχνίδι… Ενώ θα μπορούσε να καταλογίσει και δεύετρο πέναλτι, στο 90', για ανατροπή του Βέρμπιτς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ιβαν Γιοβάνοβιτς):
Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον (33’ Πούγγουρας), Χουάνκαρ, Κουρμπέλης (84’ Αλεξανδρόπουλος), Ρουμπέν, Τσέριν, Παλάσιος, Σπόραρ (84’ Ιωαννίδης), Αϊτόρ (77’ Βέρμπιτς). Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Γκάνεα, Σάντσες, Φρόκου.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Αντούνες, Βαλεριάνος, Άοσμαν, Μασάς (87’ Κοκκίνης), Μεντόσα (60’ Μίλο), Μάντζης (87’ Ελευθεριάδης), Ν. Ιωαννίδης (60’ Οφόσου). Έμειναν στον πάγκο: Περλέσι, Χριστοδουλής, Τσιριγώτης, Χρ. Ιωαννίδης, Σερβιλάκης.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).

Βοηθοί: Κωσταρας (Αιτ/νίας), Δημητριάδης (Μακεδονίας).

Τέταρτος διαιτητής: Τσαγκαράκης (Χανίων).

VAR: Παπαπέτρου (Αθηνών).

AVAR: Νικολακάκης (Λασιθίου).