Κλείσιμο

Superleague: «Γκέλα» του Παναθηναϊκού στη Νίκαια, 1 - 1 με τον Ιωνικό

Ακόμα κι έτσι, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να είναι πρώτος και αήττητος, με 38 βαθμούς, την ώρα που ο Ιωνικός παρέμεινε ουραγός της βαθμολογίας, φτάνοντας τους 8 πόντους, όπως και ο Λεβαδειακός.

Ιωνικός και Παναθηναϊκός ήρθαν ισόπαλοι με σκορ 1-1, στο δημοτικό γήπεδο Νεάπολης, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του δεύτερου γύρου της φετινής Super League 1.

Το «τριφύλλι» ήλεγξε απόλυτα το παιχνίδι, ευτύχησε να προηγηθεί με το πρώτο γκολ του Μπερνάρ στο 14’, ενώ είδε τον Παλάσιος να σουτάρει στο δοκάρι δύο λεπτά μετά. Παράλληλα, όμως. Ιωαννίδης, Τσέριν και Σπόραρ σπατάλησαν τις ευκαιρίες τους στην επανάληψη για να «καθαρίσουν» το «τρίποντο».

Έτσι, οι Νικαιώτες που δεν παράτησαν το ματς κατάφεραν και «χτύπησαν» προς το τέλος του με τον Άοσμαν να σκοράρει για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα και να κάνει το 1-1, στο 84ο λεπτό.

Ακόμα κι έτσι, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να είναι πρώτος και αήττητος, με 38 βαθμούς, την ώρα που ο Ιωνικός παρέμεινε ουραγός της βαθμολογίας, φτάνοντας τους 8 πόντους, όπως και ο Λεβαδειακός.

Στο… μυαλό των κόουτς:

Ο Δημήτρης Σπανός παράταξε τον Ιωνικό με σύστημα 4-2-3-1, τον Χουτεσιώτη κάτω από τα γκολπόστ και τους Μύγα, Ρομαό, Σόουζα και Σάκιτς στην ευθεία στην άμυνα. Αντούνες και Τσίμπσαχ ήταν στον άξονα, με τους Φαντιγκά-Λοβέρα στα άκρα της επίθεσης και τον Άοσμαν πίσω από τον «φουνταριστό» Mάντζη.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς από την άλλη «κατέβασε» τον Παναθηναϊκό σε σχηματισμό 4-3-3 και με δύο εκπλήξεις.

Ο Μπρινιόλι κάθισε στην εστία, έχοντας τους Κώτσιρα, Σάρλια, Μάγκνουσον και Χουάνκαρ τετράδα στα μετόπισθεν. Τσέριν, Ρούμπεν και Μπερνάρ αποτέλεσαν την τριάδα στα χαφ, με τους Βαγιαννίδη-Παλάσιος να αγωνίζονται στα «φτερά» και τον Ιωαννίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς:

Ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο από το ξεκίνημα, κυκλοφορώντας την μπάλα και προσπάθησε να παίξει από τα άκρα -με Χουάνκαρ και Βαγιαννίδη κυρίως- για να δημιουργήσει ρήγματα στην καλοστημένη άμυνα του Ιωνικού.

Ο οποίος με τη σειρά του έδειξε εμφανή διάθεση να περιμένει αμυνόμενος, παίζοντας ενίοτε και σκληρά, για να βρει μια στιγμή στην αντεπίθεση, αλλά χωρίς επιτυχία…

Οι «πράσινοι» κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα σχετικά νωρίς, στο 13ο λεπτό. Όταν ο Ιωαννίδης έβαλε μπροστά τη μπάλα έφυγε σε κατά μέτωπο επίθεση, σούταρε μέσα από την περιοχή για να διώξει ο Χουτεσιώτης αλλά ο επερχόμενος Μπερνάρ πέτυχε το 0-1 σε κενή εστία!

Πηγή: sport-fm.gr