Παναθηναϊκός: Διέλυσε τον ΠΑΟΚ και φεύγει για εβδομάδα-φωτιά

Ο Παναθηναϊκός δεν συνάντησε κανένα εμπόδιο απέναντι στον ΠΑΟΚ, επικράτησε με σκορ 87-63, και έκανε μια καλή «προπόνηση» ενόψει των δύσκολων αγώνων της ερχόμενης εβδομάδας σε Κάουνας και ΣΕΦ

«Πάτησε» τον ΠΑΟΚ και τώρα... αρχίζουν τα δύσκολα για τον Παναθηναϊκό!

Οι «πράσινοι» χωρίς να συναντήσουν καμία δυσκολία επικράτησαν με σκορ 87-63 του «δικεφάλου του βορρά», πέτυχαν την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους σε όλες τις διοργανώσεις και φεύγουν με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για τις δύσκολες αναμετρήσεις σε Κάουνας (2/12, 20:00) και ΣΕΦ (5/12, 19:15).

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς μετά την πρώτη «άνευρη» περίοδο κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο παρκέ, έβγαλε πολλούς πρωταγωνιστές, και έκανε μια εξαιρετική συνολικά εμφάνιση, με τη διαφορά να φτάνει μέχρι και στους 37 πόντους. Ο-χωρίς τον Τζέιλεν Ράιλι- ΠΑΟΚ, από την άλλη, κρατάει μόνο το πρώτο δεκάλεπτο, όπου ήταν πολύ ανταγωνιστικός, και τη νέα καλή εμφάνιση από Φράνκε και Χαντς.

Κορυφαίος των νικητών ήταν και πάλι ο Ντουέιν Μπέικον! Ο Αμερικανός είχε 21 πόντους σε 20 λεπτά, στο ντεμπούτο του στην Basket League.

Το ματς

Η πρώτη περίοδος ήταν πολύ ανταγωνιστική μεταξύ των ομάδων. Ο ΠΑΟΚ με κύριο εκφραστή τον Γιάνικ Φράνκε δυσκόλεψε πολύ τον Παναθηναϊκό σε αυτό το διάστημα, δίνοντας έμφαση στην άμυνα. Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς μετά το αρχικό 8-3 που διαμορφώθηκε αρκετά γρήγορα κόλλησε επιθετικά, και ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τη λήξη του δεκαλέπτου σε 16-16, δείχνοντας ένα καλό πρόσωπο.

Η εικόνα της δεύτερης περιόδου ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη. Οι «πράσινοι» αρχικά με τον Γκουντάιτις έτρεξαν ένα γρήγορο 7-0 (23-16), για να πάρει μετά τη σκυτάλη ο Μπέικον. Ο Αμερικανός με συνεχόμενα καλάθια ατομικής ποιότητας ανέβασε σταδιακά τη διαφορά, η οποία μέχρι το τέλος του ημιχρόνου είχε φτάσει σε επίπεδα μεγάλης ασφάλειας για τον Παναθηναϊκό (44-28).

Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του και στην τρίτη περίοδο. Οι «πράσινοι» με κύριους εκφραστές πλέον τους Πάρις Λι και Αρτούρας Γκουντάιτις ανέβασε σταδιακά τη διαφορά, η οποία ξεπέρασε αρχικά τους 20 (52-31) κι έπειτα τους 30 (63-32). Τελικά, με τον Παπαγιάννη να βρίσκει κι αυτός ρυθμό, το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 74-41.

Η τέταρτη περίοδος ήταν πια διαδικαστική, με τους Μαντζούκα και Χουγκάζ να μπαίνουν στο παιχνίδι και να έχουν χρόνο συμμετοχής. Ο ΠΑΟΚ σε αυτό το διάστημα με κορυφαίο τον Σαλούστρο κατάφερε να φέρει τη διαφορά σε πιο... φυσιολογικά επίπεδα, και το ματς ολοκληρώθηκε με τρίποντο του νεαρού Κωνσταντινίδη για το τελικό 87-63!

Αναλυτικά στατιστικά του αγώνα εδώ

Πηγή: sport-fm.gr