Αϊτόρ: Αιώνιος αντίπαλoς ο Ολυμπιακός - Έχω όρεξη να παίξω κόντρα σε Χάμες και Μαρσέλο

Τι είπε για τον αποκλεισμό από την Σλάβια, το συμβόλαιό του και για τη φάση του γκολ με τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου.

Ο Αϊτόρ έκανε μία μεγάλη συνέντευξη σε εκπομπή της χώρας του, «Punto Deportivo». Μέσω του Twitch μίλησαν για την εκκίνηση του Παναθηναϊκού στην φετινή σεζόν, τον κορονοϊό που πέρασε ο ίδιος κι άλλοι πέντε συμπαίκτες του πριν από τον πρώτο αγώνα με τη Σλάβια Πράγας τον περασμένο Αύγουστο, το θέμα του συμβολαίου του, αλλά και τις μεταγραφές των Μαρσέλο και Χάμες Ροντρίγκες στον Ολυμπιακό. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το τι άλλαξε κι έχουν ξεκινήσει τόσο δυνατά τη σεζόν, ο ίδιος και ο Παναθηναϊκός:

“Έχει αλλάξει πολύ η κατάσταση. Το ποδόσφαιρο είναι στιγμές. Το ποδόσφαιρο άλλες φορές είναι πολύ χάλια αι άλλες φορές σε κάνει πολύ ευτυχισμένο. Τώρα, εκμεταλλευόμενος την καλή στιγμή, πέρσι τελείωσα καλά την σεζόν, κατακτήσαμε το Κύπελλο και επικεντρώθηκα στην προετοιμασία να ξεκινήσω καλά την σεζόν, το πρωτάθλημα, ήταν πολύ σημαντικό για εμάς, για τον σύλλογο, να ξεκινήσουμε καλά και πιστεύω ότι καλύτερα δεν μπορούσαμε να ξεκινήσουμε. Έχουμε νικήσει και στα πέντε ματς, τώρα ξεκουραζόμαστε με την διακοπή, συνειδητοποιώντας τι έχει συμβεί, βλέπω κάθε μέρα την μπάλα και νιώθω χαρούμενος. Πολύ χαρούμενος με αυτό το ξεκίνημα”.

Για τους τραυματισμούς τεσσάρων παικτών της Μπαρτσελόνα στο Nations League: 

“Εμένα θα μου άρεσε να παίξω με την εθνική ομάδα και έχω συμπαίκτες, τρεις Σλοβένους και έναν Ισλανδό, που νιώθουν περήφανοι που παίζουν με τις εθνικές τους ομάδες” υπογράμμισε, συμπληρώνοντας πως η κούραση από τα ταξίδια και τις προπονήσεις, παίζει τον ρόλο της για τους τραυματισμούς.

Για τον αποκλεισμό από την Σλάβια:

“Είχαμε μεγάλη διάθεση για να τα πάμε καλά. Ο σύλλογος είχε πολλά χρόνια να παίξει ευρωπαϊκή διοργάνωση και η αλήθεια είναι ότι εξελίχθηκε άσχημα το πράγμα. Μια εβδομάδα πριν από τα ματς, που είχαμε κάνει καλή προετοιμασία, είχαμε παίξει στα ίσα κόντρα σε καλές ομάδες στα φιλικά όπως η Μπάγερ Λεβερκούζεν και η Γουότφορντ κι έξι παίκτες μας προσβλήθηκαν από κορονοϊό, ανάμεσα στους οποίους ήμουν κι εγώ. Πήγαμε στην Πράγα με μόλις δύο ημέρες προπονήσεων και μετά από μια εβδομάδα στο σπίτι.

Εγώ τον πέρασα τον κορονοϊό πολύ άσχημα, ειδικά τις πρώτες τρεις ημέρες με πολύ πυρετό. Και στο γήπεδό τους ζοριστήκαμε πολύ, έκανε τρομερή ζέστη, η Σλάβια έπαιξε μια διάταξη που δεν την είχαμε συναντήσει ποτέ, με ένας εναντίον ενός σε όλο το γήπεδο και μας εξέπληξε, μας αιφνιδίασε. Δεν μπορέσαμε να δουλέψουμε καλά. Κρίμα, γιατί στην ρεβάνς ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί, ήμασταν κοντά στην παράταση και εντέλει μας απέκλεισαν και μας έμεινε πικρή γεύση στο στόμα. Το καλύτερο ήταν ότι ο κόσμος ήταν πολύ περήφανος για το πώς τα δώσαμε όλα στην ρεβάνς και, χάρη σε αυτό, εμείς είδαμε ότι είμαστε ικανοί να παίξουμε καλά, ότι υπήρχε καλή συνεργασία παρ’ ότι υπήρχαν πολλά νέα πρόσωπα και μας έδωσε ώθηση για να πάμε δυνατά στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος”.

Για τις μεταγραφές των Μαρσέλο και Χάμες Ροντρίγκες: 

“Ο αιώνιος αντίπαλός μας είναι ο Ολυμπιακός. Πήρε τον Χάμες Ροντρίγκες και τον Μαρσέλο. Ναι, έχω όρεξη να παίξω εναντίον τους. Έχουμε συζητήσει στα αποδυτήρια για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού. Σε τελική ανάλυση, είναι καλό για το πρωτάθλημα να έρχονται τέτοιοι παίκτες, γιατί έτσι το βλέπει περισσότερος κόσμος. Και είναι ακόμα καλύτερο γιατί εμείς είμαστε πρώτοι. Δεν έχει ξεκινήσει καλά ο Ολυμπιακός, ο Μαρσέλο δεν έχει κάνει ντεμπούτο, γιατί δεν είχε κάνει προετοιμασία και μάλλον είναι δύσκολο να είναι έτοιμος.

Στην Ρεάλ πέρυσι έδειχνε να ζορίζεται λίγο με τον ρυθμό, αλλά στην Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, έστω και αν το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ δυναμικό, με φυσική επαφή. Πρέπει να είσαι έτοιμος. Και εγώ δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ. Δεν έχει σημασία από ποιο πρωτάθλημα έρχεσαι, θέλεις χρόνο για να προσαρμοστείς. Θέλει υπομονή. Εδώ παίζουμε με ομάδες κλειστές, τα γήπεδα είναι μικρά…”.

Για την φάση του γκολ με τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου:

“Πάω στην γωνία να το πανηγυρίσω. Είχα πει το ίδιο πρωί στον μάνατζερ μου ότι αν σκοράρω, θα το πανηγυρίσω όπως ο Ζεράρ (σ.σ. Ντεουλοφέου). Δεν ήταν κάτι προκλητικό. Και έρχονται οι συμπαίκτες μου, πετάνε μπουκάλια, απ’ όλα και νιώθω έναν έντονο πόνο στο χέρι, σαν να μου γύρισε ένα δάχτυλο, είδα το χέρι μου και το ένα δάχτυλο είχε γυρίσει και μια τρύπα με αίμα στο χέρι μου. Αναρωτιόμουν με τι με χτύπησαν.

Στα αποδυτήρια ο Χουάνκαρ μου είπε ότι μου έριξαν μια πέτρα. Αν με είχε χτυπήσει στο κεφάλι, μπορεί να με σκότωνε ή να μου το έσπαγε το κεφάλι. Θεωρούμε ότι οι οπαδοί έσπασαν το έδαφος και ότι αυτή η πέτρα ήταν για αντιπάλους οπαδούς ή αστυνομία, αλλά μου την έριξαν εμένα. Νομίζω ότι δεν υπάρχει έλεγχος και ότι μπαίνουν ακόμα και χωρίς εισιτήριο στο γήπεδο. Σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας δεν μπορώ να πάω. Δεν το έχω δοκιμάσει βέβαια. Ο ΠΑΟΚ, βεβαίως, είναι από άλλη πόλη, από την Θεσσαλονίκη. Συζητώντας το με την κοπέλα μου και την οικογένεια λέγαμε ότι μπορούσα να μείνω τυφλός αν με πετύχαινε στο μάτι ή κάτι ακόμα πιο σοβαρό”.

Για το αν… φοβάται όταν πανηγυρίζει:

“Την επόμενη εβδομάδα παίζουμε με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδό τους. Έχει να κάνει και με το στιλ ζωής. Η χώρα είναι ένα χάος και δεν υπάρχει πρόβλημα να το λέμε, το λένε και οι ίδιοι. Τις προάλλες έβαλα ένα βίντεο στο Instagram, οδηγούσα, σταματάω στο φανάρι και βλέπω το διπλανό αμάξι και είναι ένας που οδηγεί που έχει κάτι δίπλα του. Είχε ένα στρώμα δίπλα του σε όλο το αμάξι, στα δύο καθίσματα, είχε το στρώμα του πάνω στο κεφάλι… Μια τρέλα… Είναι τρελό. Το έχω σε βίντεο, το κατέγραψε ο φίλος μου.

Οι Έλληνες ξέρουν ότι ζουν σε ένα χάος, γιατί το ανέβασα και έγραψα “ αυτό είναι φυσιολογικό;” και μου απαντούσαν “ καλώς ήρθες” και άλλα τέτοια. Και σαν και αυτό μπορώ να πω πολλά τέτοια περιστατικά. Είναι τρέλα, δεν θα το πιστέψετε. Άλλη φορά, σε ένα αμάξι, δύο τύποι, είχαν επάνω ένα τεράστιο κουτί, μπήκα από πίσω, και ήταν μια τηλεόραση 70 ιντσών, δεν τους χωρούσε στο αυτοκίνητο, ήταν επάνω και την κρατούσαν ο ένας με το αριστερό και ο άλλος με το δεξί, χωρίς να την έχουν δέσει πουθενά. Τέτοια βλέπεις κάθε μέρα. Και η αστυνομία, λίγα πράγματα. Πέραν από το χάος, πάντως, ζεις μια χαρά εδώ. Είναι μοναδική εμπειρία (σ.σ. γελώντας)”.

Για το συμβόλαιό του:

“Τελειώνει φέτος, θα δούμε τι θα συμβεί. Έχει υπάρξει φημολογούμενο ενδιαφέρον από διάφορες ομάδες, αλλά καμία επαφή. Ούτε από τον Παναθηναϊκό μου έχουν κάνει πρόταση ανανέωσης ακόμα”.

Για το τι άλλαξε αγωνιστικά για τον ίδιο:

“Αυτό που άλλαξε είναι ότι πριν δεν έπαιζα και τώρα παίζω. Τα πράγματα μου πάνε πολύ καλά. Είναι απίστευτη η στήριξη του κόσμου, όταν βγαίνω με την κοπέλα μου ο κόσμος με αναγνωρίζει. Φοράω το “ 22” γιατί ήθελα το “ 7” όταν έφτασα, αλλά ήταν πιασμένο και επειδή ήρθα από την Ολλανδία, όπου υπάρχει ο Ζίγιες που μου αρέσει πολύ, φορούσε το “ 22”. Και επειδή τον είχα αντιμετωπίσει, πολύ καλό παιδί, μέσα στο γήπεδο φαινόμενο, τον παρακολουθούσα να παίζει, είναι αριστεροπόδαρος όπως εγώ και γι’ αυτό διάλεξα το “ 22” που ήταν ελεύθερο.

Έχω δει κόσμο να φοράει την φανέλα μου, φαντάζομαι ότι μετά το Κύπελλο θα πήγανε καλά οι πωλήσεις. Εδώ δεν σε πνίγουν στον δρόμο, στην Ολλανδία ζούσα σε ένα χωριό και ήταν πιο πιεστικοί. Εδώ έρχονται και σου μιλάνε και φίλαθλοι του Ολυμπιακού ότι είσαι πολύ καλός παίκτης, ότι θα σε θέλαμε στην ομάδα και τέτοια”.

Πηγή: paopantou