Σλούκας και Βεζένκοφ κρίνουν τις επόμενες κινήσεις του Ολυμπιακού

Η έκβαση στης υποθέσεις των Σλούκα και Βεζένκοφ κρίνουν τις εξελίξεις και για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού

Η απόκτηση του Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν ένα πολύ δυνατό «ορεκτικό» για την ενίσχυση του Ολυμπιακού, αλλά δεν αποκλείεται οι επόμενες κινήσεις να αργήσουν λίγο. Κι αυτό γιατί εξαρτώνται από την έκβαση των υποθέσεων του Κώστα Σλούκα και του Σάσα Βεζένκοφ. Όχι μόνο της δεδομένης κλάσης τους, αλλά και για τον επιπλέον λόγο πως δεν καλύπτουν θέσεις ξένων.

Σε ό,τι αφορά στον πρώτο, οι «ερυθρόλευκοι» αναμένουν την απάντησή του. Ο 33χρονος γκαρντ βρίσκεται για διακοπές στην Ιταλία, παρέα με τον κολλητό φίλο και κουμπάρου του, Γιαν Βέσελι. Ο Σλούκας έχει προσελκύσει ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες, όπως η Αρμάνι Μιλάνο, η Παρτιζάν, ενώ υπάρχουν φήμες ακόμη και για την Μπαρτσελόνα. Πάντως παρά τις ενστάσεις που έχει για τον χρόνο συμμετοχής και τον ρόλο του στην ομάδα, δεν έχει πει «όχι» στον Ολυμπιακό και αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες η οριστική του απάντηση.

Ίσως πιο γρήγορα να ξεκαθαρίσει το θέμα του Σάσα Βεζένκοφ. Οι Κινγκς ετοιμάζουν την τελική τους πρόταση στον 27χρονο φόργουορντ, από το ύψος της οποίας θα κριθεί και η απάντησή του, καθώς πέρα από τα χρήματα, θα δείχνει και το πόσο υπολογίζουν τον παίκτη στο ΝΒΑ.

Οι τελευταίες πληροφορίες από τα ρεπορτάζ του Σακραμέντο ανέφεραν πως οι Κινγκς θα του προσφέρουν περίπου 7,5 εκατ. δολάρια ετησίως, ποσό που αν επιβεβαιωθεί θα είναι δύσκολο να αρνηθεί ο παίκτης, αφού θα σημαίνει πως θα υπολογίζεται ως ένα πολύτιμο στέλεχος από τον πάγκο.

Ανεξάρτητα από την υπόθεση Σλούκα φαίνεται πως προχωρά αυτή του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει ανάψει πράσινο για τον Αμερικανό γκαρντ και είναι κοντά στην υπογραφή διετούς συμβολαίου, ενώ σε περίπτωση που δεν συνεχίσει ο Σλούκας, δεν είναι απίθανο να γίνει κι άλλη προσθήκη στην περιφέρεια. Σημειώνεται πως ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα να ενεργοποιήσει την οψιόν ανανέωσης του Αϊζέια Κάνααν μέχρι τις 5 Ιουλίου.

Σε περίπτωση αποχώρησης του Βεζένκοφ, ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για ξένο φόργουορντ έχοντας δυνατότητα να δαπανήσει ένα πολύ σημαντικό ποσό, αφού θα εξοικονομηθούν πάνω από 3 εκατ. ευρώ από το συμβόλαιο του Βούλγαρου διεθνή και το buy out (1,5 εκατ.).

Πιο απλή, αλλά όχι... διαδικαστική είναι η υπόθεση του Κώστα Παπανικολάου, για τον οποίο πάντως υπάρχει η πεποίθηση πως ένα ραντεβού με τους αδερφούς Αγγελόπουλους θα είναι αρκετό για να μείνει ως το τέλος της καριέρας του στο λιμάνι.

Πηγή: sport-fm.gr