Ολυμπιακός: Οι πιθανοί αντίπαλοι στα προκριματικά του Europa League

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το sport-fm.gr τι κλήρωση θα έχει ο Ολυμπιακός στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ

• Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ένα ενδεχόμενο να παίξει ο Ολυμπιακός απευθείας στα πλέι οφς του Γιουρόπα Λιγκ. Όπερ σημαίνει ότι θα έχει δεδομένη την παρουσία του στη φάση των ομίλων στην Ευρώπη, αφού και να αποκλειστεί στα πλέι οφς του Γιουρόπα θα πάει απευθείας στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ.

• Για να υλοποιηθεί, όμως, το σενάριο, θα πρέπει η Ρόμα να πάρει το Γιουρόπα Λιγκ από τη Σεβίλλη, που ξέρουμε ότι δεν χάνει ποτέ (!) τελικό σε αυτή τη διοργάνωση, αλλά και να τερματίσει η Ρόμα στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος, κάτι που επίσης δεν μοιάζει εύκολο, υπό την έννοια ότι δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη του Καμπιονάτο είναι μεν 6η ένα πόντο πίσω από την 5η Αταλάντα, αλλά αφενός μεν η 7η Γιουβέντους είναι ένα πόντο πίσω της (Αταλάντα 61, Ρόμα 60, Γιουβέντους 59), αφετέρου δε η Ρόμα έχει έξι αγωνιστικές να κερδίσει.

• Θεωρητικά το πρόγραμμα ευνοεί την ομάδα του Μουρίνιο (Φιορεντίνα-Ρόμα, Ρόμα-Σπέτσια), σε σχέση με της Αταλάντα (Ίντερ-Αταλάντα, Αταλάντα-Μόντσα) και της Γιουβέντους (Γιουβέντους-Μίλαν, Ουντινέζε-Γιουβέντους). Η δε 4η Μίλαν έχει 64 βαθμούς και θέλει να κρατήσει τη θέση για να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ, άρα θα τα δώσει όλα κόντρα στη Γιουβέντους. Το πρόβλημα, όμως, είναι αυτό καθ’ εαυτό της Ρόμα, που είναι φανερό ότι έχει ρίξει όλο το βάρος στο Γιουρόπα Λιγκ και στο πρωτάθλημα αγνοεί τη νίκη εδώ κι έξι ολόκληρες αγωνιστικές.

• Τέλος πάντων, ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή πρέπει να έχει υπόψιν του ότι θα παίξει ένα προκριματικό Γιουρόπα Λιγκ, στις 10 και 17 Αυγούστου. Κι αν στην πορεία κερδίσει ένα γύρο, θα είναι ένα εξτρά μπόνους.

• Είναι δε πολύ σημαντικό ότι ο Ολυμπιακός ουσιαστικά ήδη ξέρει με ποιόν θα κληρωθεί! Τρεις ομάδες, για την ακρίβεια, είναι υποψήφιες: οι πιθανές τρεις ομάδες με τις οποίες θα παίξει ο Παναθηναϊκός στην αμέσως προηγούμενη προκριματική φάση, τέλη Ιουλίου κι αρχές Αυγούστου, στο Τσάμπιονς Λιγκ! Δηλαδή, ο Ολυμπιακός για να φτάσει στα πλέι οφς του Γιουρόπα Λιγκ, πρέπει να περάσει μία ομάδα που θα προέρχεται από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πηγή: sport-fm.gr