Παίκτης του NFL κατέρρευσε την ώρα του αγώνα - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Ο Damar Hamlin συγκρούστηκε με τον Tee Higgins των Bengals με το κράνος του Higgins να χτυπά τον Hamlin στο στήθος. Αφού αρχικά σηκώθηκε στα πόδια του, στη συνέχεια έπεσε ανάσκελα.

Ο αστέρας του αμερικανικού ποδοσφαίρου (NFL) Damar Hamlin νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά την κατάρρευσή του στη διάρκεια ενός αγώνα.

Ο παίκτης των Buffalo Bills, 24 ετών, έπεσε στο έδαφος μετά από σύγκρουση με αντίπαλο κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου του αγώνα με τους Cincinnati Bengals.

Έλαβε ιατρική φροντίδα στο γήπεδο για πάνω από 30 λεπτά πριν μεταφερθεί σε τοπικό νοσοκομείο, με τον αγώνα να διακόπτεται.

Damar Hamlin

Ο Hamlin συγκρούστηκε με τον Tee Higgins των Bengals με το κράνος του Higgins να χτυπά τον Hamlin στο στήθος. Αφού αρχικά σηκώθηκε στα πόδια του, στη συνέχεια έπεσε ανάσκελα.

Παίκτες και από τις δύο ομάδες συγκεντρώθηκαν γύρω από το Hamlin καθώς το ιατρικό προσωπικό έκτακτης ανάγκης του έκανε ΚΑΡΠΑ και του παρείχε οξυγόνο. Αρκετοί παίκτες γονάτισαν και άρχισαν να προσεύχονται, ενώ άλλοι έκλαιγαν.

Ο Τζόρντον Ρούνεϊ, εκπρόσωπος του Χάμλιν, έγραψε στο Twitter: «Τα ζωτικά του στοιχεία έχουν επιστρέψει στο φυσιολογικό και τον έβαλαν σε καταστολή για να βάλουν έναν αναπνευστικό σωλήνα στο λαιμό του. Αυτή τη στιγμή κάνουν εξετάσεις. Θα παρέχουμε ενημερώσεις όποτε έχουμε".

Damar Hamlin

Οι αγώνες NFL σπάνια αναστέλλονται λόγω τραυματισμού και οι σχολιαστές είπαν ότι το γεγονός ότι το παιχνίδι διεκόπη ήταν ένα σημάδι του συγκλονιστικού και σοβαρού χαρακτήρα της έκτακτης ανάγκης.

Με πληροφορίες από το BBC

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΗΠΑ