Μπάσκετ Γυναικών: Ο «πράσινες αμαζόνες» 66-60 τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ

Το «τριφύλλι» εξασφάλισε την πρόκριση στο Final 4 του Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο

Αφεντικό στο Κύπελλο Μπάσκετ Γυναικών ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινες» μετά από συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα έφυγαν με σπουδαία νίκη από το βοηθητικό του ΣΕΦ, επικρατώντας του Ολυμπιακού με σκορ 66-60. Με αυτόν τον τρόπο, εξασφάλισαν την πρόκριση στο Φάιναλ Φόρ του Κυπέλλου, που θα γίνει τον Μάρτιο (Νίκη Λευκάδας, ΠΑΣ Γιάννινα, Ελευθερία Μοσχάτου οι άλλες ομάδες).

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς και πήρε διψήφια διαφορά από νωρίς, όμως οι παίκτριες του Ζίμπαρτς επέστρεψαν στο ματς και το διεκδίκησαν μέχρι το τέλος, με ένα μεγάλο τρίποντο της Αλεξανδρή και δύο άστοχες βολές της Σωτηρίου να δίνουν τη νίκη στις «πράσινες».

Το ματς

Οι «πράσινες» μπήκαν με μεγαλύτερη συγκέντρωση στο ματς και γρήγορα προηγήθηκαν 7-12 με πρωταγωνίστρια σε αυτό το διάστημα την Κάρτερ. Ο Ολυμπιακός έβρισκε λύσεις μόνο με την Γκούσταφσον, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός με συνεχόμενους πόντους της Πότερ να πάρει για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (11-21). Τελικά, η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 13-25 για τις φιλοξενούμενες.

Στη δεύτερη περίοδο, η επιθετική παραγωγή του Παναθηναϊκού έπεσε. Ο Ολυμπιακός, παρόλα αυτά, δεν κατάφερνε να μειώσει σημαντικά, καθώς και η δική του επίθεση ήταν κολλημένη, με αποτέλεσμα να δούμε ένα κακό από ποιοτικής πλευράς δεκάλεπτο. Τελικά, ένα τρίποντο της Σταμολάμπρου έριξε τη διαφορά στους 6 (27-33), με τη Ριντ να πετυχαίνει μια βολή για το τελικό 27-34 του ημιχρόνου.

Οι παίκτριες της Καπογιάννη μπήκαν και πάλι πιο δυνατά με πρωταγωνίστρια την Κάρτερ, φτάνοντας ξανά στο +12 (29-41). Ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε και πάλι μεγάλα προβλήματα στην επίθεση, με πολλά άστοχα τρίποντα και καμία δημιουργία. Κάπου εκεί, ανέλαβε όμως η Γκούσταφσον που με προσωπικό «σόου» μείωσε σταδιακά τη διαφορά, που έφτασε στους 3 (44-47). Τελικά, η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 45-47.

Στην τέταρτη περίοδο, η αντεπίθεση του Ολυμπιακού συνεχίστηκε, με πρωταγωνίστρια την Σταμολάμπρου, που πέτυχε συνεχόμενους πόντους βάζοντας τις «ερυθρόλευκες» μπροστά (50-49). Ο Παναθηναϊκός με τη Ριντ έβγαλε αντίδραση, όμως Γκούσταφσον και Σταμολάμπρου ήταν ασταμάτητες και πήγαν τον Ολυμπιακό στο +3 (58-55). Οι «πράσινες» είχαν απάντηση, πέρασαν ξανά μπροστά στο σκορ με μεγάλο τρίποντο της Αλεξανδρή (60-62), και δύο χαμένες βολές της Σωτηρίου έκριναν ουσιαστικά το τελικό αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 13-25, 27-34, 45-47, 60-66

Πηγή: skai.gr