Monte Carlo Masters: Μόνο στον τελικό μπορεί να συναντήσει τον Τζόκοβιτς ο Τσιτσιπάς

Μόνο στον τελικό του Monte Carlo Masters (9-17/04) μπορεί να συναντήσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά την κλήρωση που διεξήχθη το απόγευμα της Παρασκευής (8/04).

Ο Έλληνας τενίστας και κάτοχος του τίτλου στο 1000άρι τουρνουά του Πριγκιπάτου, βρέθηκε στο κάτω μέρος της κλήρωσης με αποτέλεσμα ν΄ αποφύγει έναν πιθανό ημιτελικό με τον Σέρβο. Ο Τσιτσιπάς, νο3 του ταμπλό, πέρασε χωρίς αγώνα τον πρώτο γύρο και θα ξεκινήσει την προσπάθεια υπεράσπισης του "στέμματος" από τον δεύτερο, όπου θ΄ α αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Φάμπιο Φονίνι (νο32 και πρωταθλητή στο Μόντε Κάρλο το 2019) και στον Άρθουρ Ρίντερκνες (νo58).

Εφόσον ο 23χρονος πρωταθλητής βρεθεί στον 3ο γύρο θα συναντήσει πιθανότατα τον Ιταλό, Λορέντσο Σονέγκο (νο16 του ταμπλό), ο οποίος είναι το φαβορί στις αναμετρήσεις που θα προηγηθούν με τον Ίλια Ιβάσκα και τον Λάσλο Τζέρε.

Στην περίπτωση που ο Τσιτσιπάς προχωρήσει και φτάσει στους «16» εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο καθώς για να προκριθεί στους προημιτελικούς θα συναντήσει έναν εκ των Φίλιξ-Οζέ Αλιασίμ, Ντιέγκο Σβάρτσμαν, Κάρεν Χατσάνοφ και Λορέντσο Μουζέτι.

Επόμενο πιθανό εμπόδιο στους ημιτελικούς για το νο5 του κόσμου είναι το νο2 του ταμπλό, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, στο ταμπλό του οποίου βρίσκονται εξαιρετικοί τενίστες όπως ο Αντρέι Ρούμπλεφ, ο Γιάνικ Σίνερ, ο Κριστιάν Γκαρίν, αλλά και ο Στάνισλας Βαβρίνκα!

Στο πάνω μέρος του ταμπλό, ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι το απόλυτο φαβορί, καθώς θα παίξει στον 2ο γύρο με έναν εκ των Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα και Μάρκος Γκιρόν, στους "16" διασταυρώνεται με έναν εκ των Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ, Ντάνιελ Έβανς και Νταβίντ Γκοφάν, ενώ στην φάση των "8" θα συναντήσει πιθανότατα το νο8 του ταμπλό και ίσως τον πιο φορμαρισμένο παίκτη στον κόσμο αυτή την εποχή, τον Κάρλος Αλκαράθ Γκάρφια, ο οποίος προέρχεται από την κατάκτηση του τροπαίου στο Miami Open!

Ο "ειδικός" στο χώμα Κάσπερ Ρουντ (νο4 του ταμπλό), μοιάζει ο πιθανότερος αντίπαλος του "Νολε" στους ημιτελικούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ