«Χρυσός» ο Τεντόγλου με… πτήση- ρεκόρ στα 8,52 μέτρα

Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση αγώνων άνηκε στον Κρίστιαν Ρέιφ, ήταν 8,47 μ. και την είχε κάνει στο Ευρωπαϊκό του 2010 στη Βαρκελώνη.

«Πέταξε» στα 8,52 μ. ο Τεντόγλου και έκανε ρεκόρ.

Ο Έλληνας αθλητής είχε φοβερό άλμα στην τέταρτη προσπάθειά του (άκυρη η πρώτη, 8,23 μ. η δεύτερη, στα 8,35 μ. η τρίτη) στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου και μάλιστα πέτυχε την καλύτερη επίδοση αγώνων.

Όπως και την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για φέτος.

Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση αγώνων άνηκε στον Κρίστιαν Ρέιφ, ήταν 8,47 μ. και την είχε κάνει στο Ευρωπαϊκό του 2010 στη Βαρκελώνη.

«Είπα αν κάνω πρώτο άκυρο θα κερδίσω»

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος μίλησε για την εκτίμηση που είχε κάνει το πρωί, αλλά και για το όνειρό του να κάνει Παγκόσμιο ρεκόρ.

«Ήταν αυτό που ονειρευόμουνα, ένας πραγματικά πολύ καλός αγώνας που πίστευα ότι θα κερδίσω. Ο κόσμος επίσης ήταν φανταστικός και ειδικά η κερκίδα στο μήκος που ήταν όλη η οικογένεια μου και η Εθνική Ομάδα», ανέφερε αρχικά στην ΕΡΤ.

Για την πρώτη του προσπάθεια, η οποία ήταν άκυρη, τόνισε: «Εγώ το πρωί είχα πει στα παιδιά στο ξενοδοχείο 'αν κάνω το πρώτο άλμα άκυρο, κέρδισα'!. Είναι εύκολο να λυγίσεις μετά από ένα άκυρο, αλλά εγώ το έβλεπα αλλιώς... Μετά έκανα ένα σίγουρο άλμα και ήρθε το 8.23, ενώ στο επόμενο έκανε 8.35 γιατί είχε κόντρα άνεμο. Ε, στο 4ο άλμα είχε άπνοια και είπα μέσα μου ήρθε η στιγμή για το καλό άλμα όπως και έγινε».

Για την ανωτερότητά του: «Ναι πιστεύω πως είμαι κλάση ανώτερος ακόμη κι αν χάνω κάποιους αγώνες. Είμαι σταθερά στο βάθρο. Είναι δύσκολο να κερδίζεις συνέχεια, αλλά το παλεύω. Στους αγώνες μεταλλίων το πιστεύω όμως πολύ. Ήρθα με σιγουριά στον τελικό και δεν περίμενα να πάει κάτι λάθος. Το ότι είμαι 24 ακόμη και έχω τόσα μετάλλια, δε λέει κάτι. Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω. Στο Όρεγκον μου ξέφυγε το χρυσό. Του χρόνου δεν θα μου ξεφύγει. Είμαι χαρούμενος πάντως που εδώ έκανα ρεκόρ αγώνων. Αυτό ψάχνει σε τέτοιους αγώνες. Το έψαξα και στο παγκόσμιο, αλλά δεν ήταν εύκολο».

Τα συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου 

Η μεγάλη επιτυχία του Μίλτου Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου έκανε όλη την Ελλάδα να χαμογελά, με τον πολιτικό κόσμο να εκφράζει τα συγχαρητήρια του προς τον Έλληνα πρωταθλητή

 


«Τα συγχαρητήρια και τα μπράβο είναι λίγα μπροστά στην παγκόσμια αθλητική προσωπικότητά του και την εθνική προσφορά του», ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Τι να πει κάποιος για τον 🥇 (και πάλι!) Πρωταθλητή Ευρώπης και Ολυμπιονίκη μας στο μήκος, Μίλτο Τεντόγλου;🇬🇷
Τα συγχαρητήρια και τα μπράβο είναι λίγα μπροστά στην παγκόσμια αθλητική προσωπικότητά του και την εθνική προσφορά του👏
Μίλτο, σε ευχαριστούμε🙏 pic.twitter.com/OmnEojgybr

— Lefteris Avgenakis (@l_avgenakis) August 16, 2022

«Ακόμα μια μεγάλη διάκριση για τον χρυσό Ολυμπιονίκη στο άλμα εις μήκος Μίλτο Τεντόγλου. Χρυσό μετάλλιο και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο, το δεύτερο σήμερα για τα ελληνικά χρώματα. Θερμά συγχαρητήρια!», έγραψε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ακόμα μια μεγάλη διάκριση για τον χρυσό Ολυμπιονίκη στο άλμα εις μήκος Μίλτο Τεντόγλου. Χρυσό μετάλλιο και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο, το δεύτερο σήμερα για τα ελληνικά χρώματα. Θερμά συγχαρητήρια! #TeamHellas #Athletics #Munich2022

— Nikos Dendias (@NikosDendias) August 16, 2022


«Ελλάδα από Χρυσό!» υπογραμμίζει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ελλάδα από Χρυσό!
Οι επιτυχίες για τον ελληνικό αθλητισμό συνεχίζονται. Μετά το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, στα 35 χλμ βάδην, ήρθε ένα ακόμη αυτό του Μίλτου Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος. Συγχαρητήρια! #TeamHellas pic.twitter.com/U1iOprUTWk

— Varvitsiotis Miltiadis (@MVarvitsiotis) August 16, 2022


«Χρυσή μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό!» υπογραμμίζει ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Χρυσή μέρα για τον 🇬🇷 αθλητισμό!

Τεντόγλου: «Βασιλιάς» της Ευρώπης και πάλι με 8,52μ.! (vids) | https://t.co/BHdlqmcl1p

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) August 16, 2022

«Μίλτο σε ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά!», ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Χρυσός ο Μίλτος Τεντόγλου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου! Μίλτο σε ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά! pic.twitter.com/22JruhaOgx

— Kostas Bakoyannis (@KBakoyannis) August 16, 2022


«Ο Μίλτος μας κάνει ξανά υπερήφανους! Σε ευχαριστούμε!» αναφέρει η ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ο Μίλτος μας κάνει ξανά υπερήφανους!
Σε ευχαριστούμε! #segas #athetics #werunwejumpwethro #munich2022 pic.twitter.com/t0VEG9wgv5

— Ντόρα Μπακογιάννη (@Dora_Bakoyannis) August 16, 2022


«Για άλλη μία φορά στην κορυφή. Θερμά συγχαρητήρια στον Μίλτο Τεντόγλου» έγραψε σε ανάρτησή του το ΠΑΣΟΚ.

Για άλλη μία φορά στην κορυφή. Θερμά συγχαρητήρια στον Μίλτο Τεντόγλου, χρυσό πρωταθλητή Ευρώπης στο άλμα εις μήκος. #munich2022 #Τεντογλου pic.twitter.com/YlzNrvq5Fw

— ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής (@pasok) August 16, 2022


«Είναι με το σπαθί του ο καλύτερος αθλητής όλων των εποχών για τον ελληνικό στίβο και παραμένει σεμνός και πολύ ωραίος τύπος!» σημείωσε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο για τον μεγάλο Μίλτο #Τεντογλου! Με 8,52 κ νέο ρεκόρ αγώνων ο Τεντόγλου, μας κάνει περήφανους! Είναι με το σπαθί του ο καλύτερος αθλητής όλων των εποχών για τον ελληνικό στίβο και παραμένει σεμνός και πολύ ωραίος τύπος! #Munich2022 pic.twitter.com/hRVl6CZhPc

— Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) August 16, 2022
Πηγή: skai.gr, sporfm