Εγκαινιάστηκε το μουσείο «Μιχάλης Σκλαπάνης» του Λεβαδειακού

Όποιος βρεθεί στο χώρο του μουσείου θα βρει χιλιάδες φωτογραφίες των παιχτών οι οποίοι αγωνίστηκαν με την φανέλα της ομάδας, στιγμιότυπα από αγώνες φανέλες, λάβαρα, κύπελλα και πολλά άλλα εκθέματα

Ανοιχτές είναι πλέον οι πόρτες του μουσείου «Μιχάλης Σκλαπάνης» του Λεβαδειακού ώστε να υποδεχθούν τους επισκέπτες του.

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια σε μια ιστορική ημέρα για τον σύλλογο της Λειβαδειάς.

Όποιος βρεθεί στο χώρο του μουσείου θα βρει χιλιάδες φωτογραφίες των παιχτών οι οποίοι αγωνίστηκαν με την φανέλα της ομάδας, στιγμιότυπα από αγώνες φανέλες, λάβαρα, κύπελλα και πολλά άλλα εκθέματα.

Σε περίοπτη θέση βρίσκεται και το κύπελλο του πρωταθλητή της Super League 2 που πρόσφατα κατέκτησε η ομάδα, συνδυάζοντας το με την άνοδο στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία.

Σημειώνεται πως στα εγκαίνια βρέθηκαν και πολλές δοξασμένες προσωπικότητας της ομάδας.

Τον καθιερωμένο Αγιασμό τέλεσε ο Πατέρας Γεώργιος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπολης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Βετεράνων-Παλαίμαχων Λεβαδειακού, η «σημαία» του Λεβαδειακού, ο Γιάννης Μαρτιναίος, ήταν αυτός ο οποίος καλωσόρισε τους παρεβρισκόμενους και μίλησε για το Μουσείο.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Λεβαδέων, Γιάννης Ταγκαλέγκος, ο βουλευτής Βοιωτίας (Ν.Δ.), Ανδρέας Κουτσούμπας, ο πατέρας Γεώργιος και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Λεβαδειακού, Γιώργος Κρητικός.

Για την ιστορία του Λεβαδειακού, μίλησε ο πρώην Δήμαρχος Λεβαδέων και πρόεδρος του Λεβαδειακού, δικηγόρος, Αριστείδης Ρούσσαρης.

Εκ μέρους της ομάδας των δημιουργών του Μουσείου μίλησε η Λίτσα Γεραντώνη-Αθανασοπούλου,  το γένος Κόλλια, για την οποία ο Γιάννης Μαρτιναίος είπε ότι ήταν : “Το Α και το Ω αυτής της προσπάθειας και χωρίς την συμβολή της δεν θα είχε πραγματοποιηθεί τίποτα!”

Την μελέτη και την επίβλεψη του έργου είχαν ο Κωνσταντίνος Σακκάς και η Ζαχαρούλα Αγοράκη

Πηγή: skai.gr