Κλείσιμο

Κύπελλο: Επτάψυχος ΠΑΟΚ, «υπέταξε» τον Ολυμπιακό και έφυγε για τελικό

Την… έκανε στον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ! Παρότι είδε τον Ελ Αραμπί να δίνει το προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» με πέναλτι στο φινάλε του πρώτου μέρους της παράτασης, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έβγαλε αντίδραση και με γκολ του Τσόλακ (108’) πήρε την ισοπαλία με γκολ που έψαχνε και το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας!

Πέμπτη φορά στα τελευταία έξι χρόνια που ο ΠΑΟΚ προκρίνεται στον τελικό του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό που ξεπέρασε νωρίτερα το εμπόδιο της Λαμίας.

Αποβλήθηκε ο Αουγκούστο από τον πάγκο και χάνει το ερχόμενο ματς με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα, όπως και ο γενικός αρχηγός, Χρήστος Καρυπίδης, σε ένα παιχνίδι που κράτησε άπαντες στην… τσίτα ως το φινάλε.

Με 4-3-3 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνες. Ο Βατσλίκ στο τέρμα, με τους Λαλά, Παπασταθόπουλο, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μ. Καμαρά η τριπλέτα στον άξονα, με τους Μασούρα, Ροντρίγκες να πλαισιώνουν τον Τικίνιο στην τριάδα της επίθεσης.

Με 4-2-3-1 κατέβασε από τη μεριά του τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Πασχαλάκης στην εστία και οι Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ στην άμυνα. Οι Αουγκούστο, Κούρτιτς στα χαφ, με τους Μπίσεσβαρ, Μουργκ, Α. Ζίβκοβιτς στη μεσοεπιθετική τριάδα. Ο Άκπομ ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Το ματς

Η διάθεση των δύο ομάδων φαινόταν εξ αρχής. Ο Ολυμπιακός με πιο ορθολογικό τρόπο και κυρίως από τη δεξιά του πλευρά προσπαθούσε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, ο ΠΑΟΚ έπαιζε στην κόντρα-επίθεση και ήθελε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των μεσοεπιθετικών του και του Άκπομ. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχουν πολλά ρίσκα από τους δύο προπονητές στο ξεκίνημα, με τους Πειραιώτες να έχουν μια καλή φάση στο 11’ αλλά ο Τικίνιο δεν έπιασε καλά την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση μετά τη σέντρα του Ροντρίγκες. Ο ρυθμός έδειχνε να παγώνει, ο ΠΑΟΚ ψαχνόταν αρκετά στην αντεπίθεση με τον Ολυμπιακό να απειλεί με σουτ των Μπουχαλάκη, Καμαρά εκτός περιοχής που δεν βρήκαν εστία. Το ματς άρχισε να σκληραίνει, με τον Ολυμπιακό να έχει την καλύτερη φάση του πρώτου μέρους, με τον Εμβιλά να δίνει έτοιμο γκολ στον Μασούρα αλλά αυτός δεν κατάφερε να σκοράρει (40’).

Κακό ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος, χωρίς ρυθμό και ρίσκα από τις δύο ομάδες που ήθελαν να «προστατέψουν» το μηδέν στην άμυνα. Η συμπλήρωση μιας ώρας βρήκε τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ ως είχαν, στο 0-0, αλλά ξαφνικά γύρισε ο… διακόπτης! Φρενήρης ρυθμός με φάσεις εκατέρωθεν και τα πάντα κρέμονταν από μια κλωστή, με τον Βατσλίκ στο 66’ να βγάζει το σουτ του Μιτρίτσα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Σισέ έκανε ολέθριο λάθος, ο Ζίφκοβιτς έκλεψε και έβγαλε φάτσα στον Βατσλίκ τον Λύρατζη, αλλά ο πορτιέρε των Πειραιωτών βγήκε ξανά νικητής. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε τη δική του πολύ μεγάλη φάση αλλά Μασούρας και Ροντρίγκες δεν κατάφεραν να σκοράρουν από πλεονεκτικό σημείο, με τους Σισέ και Κούρτιτς στη συνέχεια να μην ανησυχούν τους αντιπάλους πορτιέρε.

Στο 83’ ο Σοάρες λίγο έλειψε να βάλει το γκολ της χρονιάς όταν επιχείρησε να κρεμάσει τον Βατσλίκ από το κέντρο, αλλά ο Τσέχος για ακόμη μια φορά αντέδρασε σωστά, ενώ δύο λεπτά μετά ο κίπερ των Πειραιωτών σταμάτησε και τον Μιτρίτσα. Τα λεπτά περνούσαν, οι δύο ομάδες έδειχναν να έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα της παράτασης και το 0-0 παρέμεινε ως το φινάλε του αγώνα.

Πηγή: sport-fm.gr