Κλείσιμο

Κύπελλο Ελλάδας: Παναθηναϊκός τριών αστέρων, «τσέκαρε» την πρόκριση κόντρα στον Βόλο

Αγκαλιά με το εισιτήριο για τους «8» είναι οι «πράσινοι» μετά το 3-0 επί των Θεσσαλών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας - Σαν να μην... έγινε η αγωνιστική διακοπή για το Μουντιάλ εμφανίστηκε η ομάδα του Γιοβάνοβιτς

Υπέταξε τον Βόλο και… έφυγε για τα προημιτελικά ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν απαράλλαχτοι (και πιο διψασμένοι) στην επανεμφάνισή τους μετά τη διακοπή και επικρατώντας 3-0 του Βόλου στη Λεωφόρο, αγκάλιασαν το εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου.

Ο Σπόραρ ξεκλείδωσε την άμυνα των φιλοξενούμενων στο 45+3’, ενώ πήραν τη σκυτάλη στο β’ μέρος Τσέριν (54’) και Βέρμπιτς (59’), πετυχαίνοντας πανέμορφα γκολ με άπιαστα σουτ. Κράτησε και δυνάμεις η ομάδα του Γιοβάνοβιτς στο τελευταίο ημίωρο, δείχνοντας «ζεστή» ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσουν εκτός του Ιωνικό (21/12).

Στο μυαλό των κόουτς

Με το γνώριμό 4-3-3 παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Γιοβάνοβιτς. Ο Λοντίγκιν ήταν στο τέρμα, Στην άμυνα ξεκίνησαν -από τα δεξιά προς τα αριστερά- Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και Χουάνκαρ. Στα χαφ, οι Ρούμπεν, Τσέριν και Μπερνάρ, ενώ στα «φτερά» Βέρμπιτς και Παλάσιος, με τον Σπόραρ να παίζει στην κορυφή.

Με 3-4-3 ο Βόλος. Ο Κότνικ ήταν στο τέρμα, Εσκοβάλ, Σιέλης και Πίρινεν η τριάδα στην άμυνα. Άλχο και Ουές είχαν τη δεξιά και την αριστερή πλευρά αντιστοίχως, με τους Μπαριέντος και Μεθκίδα να είναι στον άξονα, ενώ Νοκέρ, Ντέλετιτς και Οζέγκοβιτς συνέθεσαν την τριάδα στην επίθεση.

Το ματς

Με καλό ξεκίνημα από την αρχή η αναμέτρηση και δεν ήθελε πολύ να έχει και γκολ. Δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, ο Ρούμπεν έψαξε με κάθετη στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας τον Σπόραρ, τον οποίο πρόλαβε ο Κότνικ και απομάκρυνε. Στα καπάκια, ο Βόλος βγήκε μπροστά με τον Ντέλετιτς να σεντράρει ωραία και τον Νοκέρ να κάνει άστοχη κεφαλιά από πολύ καλή θέση, αφού δεν βρήκε γεμάτα την μπάλα.

Η πρώτη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό σημειώθηκε στο 8’, όταν ο Βέρμπιτς πάτησε για τον Σπόραρ, ο οποίος σούταρε, αλλά ο Κότνικ πρόλαβε να προστατέψει την κλειστή του γωνία. Οι φιλοξενούμενοι αναμενόμενα πόνταραν πολύ στην κόντρα επίθεση, ενώ οι «πράσινοι», οι οποίοι είχαν την μπάλα στα πόδια τους, πήγαιναν στοχευμένα από τα δεξιά, διαβάζοντας αδυναμία του Βόλου και κάπως έτσι έφτιαξε τις δύο επόμενες φάσεις του.

Στο 16’, από ωραία συνεργασία Κώτσιρα, Μπερνάρ, Παλάσιος, ο τελευταίος γύρισε για τον Σπόραρ που δεν βρήκε την μπάλα, ενώ η εστία ήταν ουσιαστικά κενή και πέντε λεπτά μετά ο Κώτσιρας σούταρε από κάπως πλάγια θέση, με τον τερματοφύλακα του Βόλου να διώχνει. Στα μέσα του ημιχρόνου άρχισε να χαλάει το παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να βγάζουν νευρικότητα και από εκεί που υπήρχε καλός ρυθμός, αυτός έπεσε, αφού υπήρξαν αρκετές διακοπές.

Η καλύτερη φάση του Βόλου στο α’ μέρος σημειώθηκε στο 33’ με τον Μπαριέντος να βγάζει κάθετα για τον Άλχο, ο οποίος μέσα από την περιοχή και λίγο πλάγια έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στην τελική ευθεία, το «τριφύλλι» ανέβασε και πάλι την πίεση του, ώστε να πάει με άλλα δεδομένα στην ανάπαυλα και τα κατάφερε. Οι δύο στιγμές με Παλάσιος (42’, 45’+1’) δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, ελέω Κότνικ και Πίρινεν.

Ο Παναθηναϊκός έριξε μία τελευταία… ζαριά μέσω στατικής φάσης και πήρε την παρτίδα. Η μπάλα έφτασε στον Μπερνάρ (είχε εκτελέσει το κόρνερ), σέντραρε από τα δεξιά, ο Βέρμπιτς βρήκε ελάχιστα την μπάλα με το κεφάλι και ο Σπόραρ από κοντά πλάσαρε τον Κότνικ που λύγισε.

Η εκκίνηση του β’ ημιχρόνου δεν ήταν η ίδια σε σχέση με τα πρώτα λεπτά του α’ μέρους, αλλά αυτήν τη φορά είχε γκολ νωρίς. Ο Βόλος προσπάθησε να βγάλει αντίδραση με τον Νοκέρ να κάνει δυνατό σουτ από αριστερά, με τον Λοντίγκιν να κάνει δύσκολη επέμβαση στο 52’. Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης, αλλά έκανε το 2-0 δύο λεπτά μετά, με τον Τσέριν να πιάνει φαλτσαριστό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής.

Πέντε λεπτά μετά, το «τριφύλλι» πέτυχε ακόμα πιο ωραίο γκολ, με τον Βέρμπιτς να εξαπολύει εκτός περιοχής βολίδα με το αριστερό, δίχως να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον Κότνικ.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν - Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (84’ Σάντσες) - Ρούμπεν (65’ Κουρμπέλης), Τσέριν, Μπερνάρ – Παλάσιος (84’ Κυριόπουλος), Βέρμπιτς (69’ Σαβιέρ), Σπόραρ (65’ Ιωαννίδης)

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ - Εσκοβάλ, Σιέλης, Πίρινεν - Άλχο (72’ Ταχάτος), Μπαριέντος (72’ Μεταξάς), Μεθκίδα (66’ Ματίγια), Ουές - Ντέλετις, Νοκέρ (Β. Φερνάντεθ), Οζέγκοβιτς (80’ Κούτσιας)
 

Πηγή: sport-fm.gr