Κωνσταντέλιας και Καρέτσας υπέγραψαν το τρίποντο της Ντόρτμουντ - Ανησυχία για τον τραυματισμό του Ντέλια

Με τον Γιάννη Κωνσταντέλια να σκοράρει και τον Κωνσταντίνο Καρέτσα να δίνει ασίστ η Ντόρτμουντ ξεκίνησε με νίκη την Bundesliga, επικρατώντας 2-0 του Αμβούργου

Κωνσταντέλιας

Η Ντόρτμουντ μπήκε με το δεξί στη νέα Bundesliga, επικρατώντας 2-0 του Αμβούργου στο «Signal Iduna Park», με τους δύο Έλληνες να βάζουν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή τους στη νίκη.

Μόλις στο δεύτερο επίσημο παιχνίδι τους με τη φανέλα της Ντόρτμουντ, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας και ο Κωνσταντίνος Καρέτσας είχαν καθοριστική συμβολή στο τρίποντο της πρεμιέρας, δείχνοντας από νωρίς πως μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα.

Borussia Dortmund 1-0 Hamburger SV - Serhou Guirassy 9'
by u/4gjdtokurwa in soccer

Η αρχή έγινε μόλις στο 9ο λεπτό. Ο Καρέτσας βρήκε εξαιρετικά τον Σερού Γκιρασί μέσα στην περιοχή και ο Γάλλος επιθετικός αξιοποίησε την πάσα του Έλληνα μεσοεπιθετικού, ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους.

Η Ντόρτμουντ συνέχισε να έχει τον έλεγχο και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, πριν έρθει το δεύτερο γκολ λίγο πριν από την ανάπαυλα. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Κωνσταντέλια να βρει δίχτυα, έστω και με τη βοήθεια της τύχης.

Ο Έλληνας άσος βρέθηκε στη σωστή θέση και επιχείρησε να ολοκληρώσει την προσπάθεια, με την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό του Αμβούργου και να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-0. Ένα γκολ που μπορεί να είχε τη βοήθεια της κόντρας, όμως αποτέλεσε την ιδανική επιβράβευση για την πολύ θετική παρουσία του.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ντόρτμουντ διαχειρίστηκε το προβάδισμά της και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, φτάνοντας τελικά σε μια άνετη νίκη στην πρεμιέρα. Tο μοναδικό αρνητικό ήταν η αποχώρηση του Ντέλια με τραυματισμό στο 54ο λεπτό. Νιώθοντας ενοχλήσεις στο γόνατο του αριστερού του ποδιού, αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο κουτσαίνοντας και υποβασταζόμενος, με τον Σάμπιτσερ να τον αντικαθιστά. Πλέον, αναμένουμε τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί, για να φανεί το πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Borussia Dortmund 2-0 Hamburger SV - Sebastiaan Bornauw OG 45+1'
by u/4gjdtokurwa in soccer

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

Παρασκευή 28/08

Μπάγερν Μονάχου-Στουτγκάρδη 5-1
(21' Oυπαμεκανό, 55' Ολίσε, 57' αυτ. Βάγκνομαν, 82' Πάβλοβιτς, 90' Λουίς Ντίας - 52' Βάγκνομαν)

Σάββατο 29/08

Λειψία-Γκλάντμπαχ 3-0
(25' Μπάκου, 49' Νούσα, 66' Ράιτς)

Μάιντς-Πάντερμπορν 0-0

Ουνιόν Βερολίνου-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-3
(3' Λάτε Λαθ, 79' Κέρφελντ, 90+3' Σκάρκε - 10', 11', 67' Εμπνουταλίμπ)

Κολωνία-Χόφενχαϊμ 2-3
(51' Ελ Μάλα, 72'/82' Νταλίνγκα - 27' Νταγκίμ, 67' Κάμπακ)

Έλβερσμπεργκ-Λεβερκούζεν 3-2
8' Πέτκοβ, 9' Κάμπελ, 46 Μόκβα-Ντούσου - 77' Σικ, 93' Κοφάνε)

Ντόρτμουντ-Αμβούργο 2-0
(9' Γκιρασί, 45'+1' Κωνσταντέλιας)

Κυριακή 30/08

Φράιμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης (16:30)
Άουγκσμπουργκ-Σάλκε (18:30)

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 04/09

Στουτγκάρδη-Κολωνία (21:30)

Σάββατο 05/09

Χόφενχαϊμ-Ντόρτμουντ (16:30)
Λεβερκούζεν-Ουνιόν Βερολίνου (16:30)
Γκλάντμπαχ-Έλφερσμπεργκ (16:30)
Βέρντερ Βρέμης-Λειψία (16:30)
Πάντερμπορν-Φράιμπουργκ (16:30)
Σάλκε-Μπάγερν Μονάχου (19:30)

Κυριακή 06/09

Αμβούργο-Μάιντς (16:30)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Άουγκσμπουργκ (18:30)

Πηγή: sport-fm.gr
8 0 Bookmark

Απόρρητο