Ολοκληρώθηκε ο 39ος Κλασικός Μαραθώνιος: Η καρδιά του αθλητισμού στην Αθήνα - Δείτε φωτό - βίντεο

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα και ίσως τη μεγαλύτερη πρόκληση για κάθε αθλητή - Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης και η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου νικητές του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου

Στην διαδρομή Μαραθώνας - Παναθηναϊκό Στάδιο, συνολικού μήκους 42,195 χιλιομέτρων, χτυπάει σήμερα η καρδιά του αθλητισμού, καθώς στις 9:00 π.μ. δόθηκε το σύνθημα της εκκίνησης για τους περίπου 16 χιλιάδες δρομείς που συμμμετέχουν φέτος στη διοργάνωση του 39ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας. 

Διαβάστε εδώ τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα και ίσως τη μεγαλύτερη πρόκληση για κάθε αθλητή. Η επιτυχής διέλευση αυτής της ιστορικής απόστασης των 42.195 μέτρων, προσελκύει το ενδιαφέρον όλων των αθλητών του κόσμου, ανεξάρτητα από την ταχύτητα και τον χρόνο που θα το καταφέρουν, αφού στην σημαντική πλειονότητα των δρομέων προέχει ο τερματισμός. 

Ο 39ος Μαραθώνιος της Αθήνας ξεκίνησε στις 09:00 και όλοι οι τερματισμοί αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 5:30μ.μ., ενώ στις 10:00 π.μ. τερμάτισαν στο Σύνταγμα όλοι οι συμμετέχοντες στον αγώνα των 5 χλμ. που ξεκίνησε από τη Λεωφόρο Αμαλίας.  

Πλήθος κόσμου παρακολουθούσε τον αγώνα δρόμου από γιγαντοοθόνη που έχει στηθεί και χειροκροτούσε τις προσπάθειες των αθλητών. 

Μετά τους άνδρες όπου έκανε την έκπληξη ο Χαράλαμπος Πιτσώλης, μεγάλη ανατροπή υπήρξε και στις γυναίκες, καθώς νικήτρια αναδείχθηκε η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου. Κατόρθωσε να κυριαρχήσει με χρόνο 2.46.01 που αποτελεί και ατομικό ρεκόρ και μια απ' τις 20 κορυφαίες επιδόσεις όλων των εποχών στην Ελλάδα.

Αναλυτικά: 

  • Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης ήταν νικητής του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας με χρόνο 2:23:44, ενώ δεύτερος δεύτερος αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος με 2:24:45
  • Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου ήταν νικήτρια με χρόνο 2:46:00
  • Ο Νέστορας Κολιός και η Μαρία Κάσσου ήταν οι νικητές του αγώνα δρόμου των 5 χλμ 
  • Ο Μάριος Αναγνώστου ήταν νικητής στα 10 χλμ
  • Ο Βασίλης Παπαδημητρίου στα 10 χλμ Πανεπιστημίου

Δείτε φωτογραφίες από τον 39ο Κλασικό Μαραθώνιο: 

Μαραθώνιος

μαραθώνιος

μαραθώνιος

Μαραθώνιος

Μαραθώνιος

μαραθώνιος

μαραθώνιος

Μαραθώνιος

Πηγή: skai.gr