Πειθαρχική δίωξη στον Καρυπίδη λόγω των δηλώσεων για… φούστες και Μίκι Μάους

Στο στόχαστρο του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα για τις δηλώσεις του εναντίον του Τάκη Μπαλτάκου και του Στιβ Μπένετ βρέθηκε ο Θόδωρος Καρυπίδης

Εξηγήσεις για τα λεγόμενα εναντίον των Τάκη Μπαλτάκου και Στιβ Μπένετ θα κληθεί να δώσει ο Θόδωρος Καρυπίδης.

Οι δηλώσεις του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Άρης στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 (στις οποίες ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ «πρέπει να φορέσει φούστα» και χαρακτήρισε τον αρχιδιαιτητή «Μίκι Μάους») προκάλεσαν την παρέμβαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:

«Από τον αναπληρωτή υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικών διώξεων ποδοσφαιρικών αδικημάτων, Αντεισαγγελέα Νικόλαο Μαργαρίτη, ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη εις βάρος του Θόδωρου Καρυπίδη, αξιωματούχου της ΠΑΕ Άρης.

Η δίωξη ασκείται διότι ο Θόδωρος Καρυπίδης ως αξιωματούχος της ΠΑΕ Άρης δυσφήμησε ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα προβαίνοντας σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις οι οποίες περιέχουν μομφές για σκοπιμότητα ή δόλο ή μεροληψία στη λήψη αποφάσεων που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν και οι οποίες διαδόθηκαν με μέσο επικοινωνίας.

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 20Α§§1,2, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Πηγή: sport-fm.gr