Και τον διαιτητή Δημητρόπουλο ερευνά ο ανακριτής διαφθοράς - Άλλα δύο ύποπτα ματς για τη Βέροια


Και τέταρτος διαιτητής ερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Όπως αποκάλυψε η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ", πρόκειται για τον Αλέξανδρο Δημητρόπουλο, που βρίσκεται ανάμεσα στα πρόσωπα του πορίσματος Κορέα που χειρίζεται ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης.

Η έρευνα δεν περιορίζεται πλέον στα ματς του 2012, καθώς ο κ.Ανδρεάδης διαπιστώνει το διαρκές των εγκληματικών δραστηριοτήτων. Έτσι στο ανακριτικό στόχαστρο βρίσκονται και αγώνες της Σούπερ Λίγκας του 2015! Μάλιστα καλούνται ως μάρτυρες 7 πρόεδροι ΠΑΕ. Ήδη κλήθηκαν ο πρόεδρος του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός, ο πρόεδρος του Εργοτέλη Γιάννης Δασκαλάκης και ο πρώην ιδιοκτήτης του Απόλλωνα Σμύρνης Σταμάτης Βελλής.

Η εκπομπή αποκάλυψε δύο νέα ύποπτα ματς που έστειλε η UEFA στην ΕΠΟ. Σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης Sportradar, που είναι συμβεβλημένη με την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, τα παιχνίδια που κρίνονται χειραγωγημένα για στοιχηματική απάτη είναι:

20/1/2015, Κύπελλο Ελλάδος, Πανιώνιος-Βέροια 2-1
24/1/2015, Σούπερ Λίγκα, Κέρκυρα-Βέροια 4-0


Στο μεταξύ, η αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών ολοκληρώνει την Παρασκευή την έρευνά της για το ενδεχόμενο ψευδορκίας κατά τη διάρκεια της δίκης των στημένων αγώνων με τις καταθέσεις του εκτελεστικού γραμματέα της ΕΠΟ Παυσανία Παπανικολάου και του integrity officer της Ομοσπονδίας Δημήτρη Δαβάκη. Για την υπόθεση των χρυσών πιστωτικών καρτών καταθέτει αύριο, ο πρώην ταμίας της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου και την Παρασκευή ο γενικός διευθυντής Χρήστος Υφαντής. Η εισαγγελέας ερευνά τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της απάτης και της απιστίας, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο ύπαρξης ειδικού λογαριασμού από τον οποίο τροφοδοτούνται άδηλες οικονομικές δραστηριότητες.

Επίσης ο εισαγγελέας Χάρης Λακαφώσης καλεί 39 ποδοσφαιρικούς παράγοντες ως ύποπτους για το σκάνδαλο των πλαστών φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων. Συνολικά ενέχονται 25 ομάδες που χρησιμοποίησαν 63 πλαστές ενημερότητες και η δικογραφία υπερβαίνει τις 15.000 σελίδες. Ερευνώνται το αδίκημα της πλαστογραφίας για τους παράγοντες των ΠΑΕ και τα αδικήματα της χρήσης πλαστού εγγράφου και της απάτης για στελέχη, συμβούλους και πρώην προέδρους της ΕΠΟ.
Πηγή: skai.gr