ΚΑΙΡΟΣ

Η Ελλάδα φοράει τα καλά της για το «Athens eurolymp week»

Περισσότεροι από 600 αθλητές από 10 χώρες θα λάβουν μέρος στην διοργάνωση, που για τους Ελληνες πρωταθλητές θα αποτελέσει κριτήριο για τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Δανίας, όπου θα δοθούν τα πρώτα Ολυμπιακά εισιτήρια.

Στα γραφεία της ελληνικής ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνέντευξη Τύπου στην οποία μίλησαν ο πρόεδρος της ΕΙΟ Αντώνης Δημητρακόπουλος, ο ταμίας της ομοσπονδίας Γιάννης Βασιλειάδης και ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Σκλαβούνος.

Ο πρόεδρος της ΕΙΟ Αντώνης Δημητρακόπουλος στην τοποθέτησή του για τη διοργάνωση σχολίασε: «Το φετινό Eurolymp αποτελεί σταθμό, γιατί μετά από πολλά χρόνια θα πραγματοποιηθεί μια τέτοια διοργάνωση στη χώρα μας. Δέκα χώρες και περισσότεροι από 600 ιστιοπλόοι θα τρέξουν στα νερά του Σαρωνικού. Εάν σκεφτούμε ότι το Eurolymp το δικό μας, διεξάγεται σε μια εποχή που είναι κρύα και δεν είναι η καλύτερη και δεν βρισκόμαστε στο κέντρο της Ευρώπης, με αποτέλεσμα οι αποστάσεις να είναι μεγάλες, νομίζω ότι η παρουσία τόσων αθλητών είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό». Ο πρόεδρος της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας πρόσθεσε ότι στην επιτυχία της διοργάνωσης συνετέλεσε και το Διεθνές αθλητικό κέντρο ιστιοπλοΐας.



«Ανάμεσα σ' αυτούς τους αθλητές που θα αγωνιστούν υπάρχουν ιστιοπλόοι που έχουν κατακτήσει μεγάλες επιτυχίες σε παγκόσμια πρωταθλήματα και αυτό αναβαθμίζει ποιοτικά τον αγώνα μας. Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε έξι Ομίλους και αυτοί οι Ομιλοι θα φιλοξενήσουν τους αθλητές. Εάν συνεχιστεί και του χρόνου η επιτυχία αυτού του αγώνα, αυτό θα οφείλεται και στο γεγονός ότι ένα όνειρο 30 ετών έγινε πραγματικότητα. Δηλαδή το διεθνές αθλητικό ιστιοπλοϊκό κέντρο. Στους 3 μήνες της λειτουργίας του έχει φιλοξενήσει τις εθνικές ομάδες 11 χωρών και ανάμεσά τους προπονήθηκε από πολύ σπουδαίους προπονητές. Ευελπιστούμε ότι με τη βοήθεια του κράτους να βελτιώσουμε τα αποδυτήρια και να έχουμε ένα κέντρο πρότυπο σε όλη την Ευρώπη».

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο ταμίας της ΕΙΟ Γιάννης Βασιλειάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στον οικονομικό προϋπολογισμό της διοργάνωσης: «Ουσιαστικά το Eurolymp είναι μια διοργάνωση που έχουμε την εμπειρία. Το κόστος θα κυμανθεί περίπου στις 12.000?, η ομοσπονδία τους έξι Ομίλους θα τους βοηθήσει αναλόγως με τον αριθμό σκαφών και οι όμιλοι με τη σειρά τους θα εισπράξου απευθείας τα χρήματα των συμμετοχών. Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει κάποια επιβάρυνση. Η ομοσπονδία θα αναλάβει το κόστος μεταλλίων και κάποιων event. Οικονομικό πρόβλημα δεν υπάρχει».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Σκλαβούνος από τη μεριά του επεσήμανε: «Την Παρασκευή θα ξεκινήσουμε με 4 στίβους με τις κατηγορίες ανάπτυξης με παιδιά ηλικίας 8 έως 18 χρονών και τα άτομα που θα δουλέψουν στους στίβους είναι 20 με 25 παιδιά. Από την Κυριακή θα ξεκινήσουν οι Ολυμπιακές κατηγορίες, που είναι και πρόκριση για την Εθνική ομάδα, που θα αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Δανίας, όπου θα δοθούν και τα πρώτα Ολυμπιακά εισιτήρια».

Ο πρόεδρος της ΕΙΟ απαντώντας στην ερώτηση για τους στόχους που έχει η ελληνική αποστολή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τόνισε: «Εχω την εντύπωση ότι θα πανηγυρίσουμε από τον πρώτο αγώνα πρόκρισης πολλές συμμετοχές στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτός είναι ο βασικός μας στόχος. Ελπίζω ότι θα πάρουμε σίγουρα 5 προκρίσεις και ίσως να διεκδικήσουμε κι άλλες δύο. Σύνολο 7 που θα είναι και ο μεγαλύτερος αριθμός από το 2004».

Ο Αντώνης Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα της Βασιλείας Καραχάλιου και τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Καραχάλιου είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο, δουλεύει σκληρά κι αν συνεχίσει έτσι θα τα πάει πολύ καλά. Ακόμα κι ένα τόσο μεγάλο ταλέντο θα πρέπει να ακολουθεί το αγωνιστικό πρόγραμμα και τους κανόνες της Εθνικής ομάδας. Το θέμα ήταν απλό και έπρεπε να το λύσει από την αρχή το σωματείο στο οποίο ανήκει. Θα μπορούσε η αθλήτρια να στείλει μια επιστολή και να μας εξηγήσει τρία πράγματα, ώστε να μην επαναληφθούν» τόνισε αρχικά και πρόσθεσε: «Εχω να κάνω και κάποια παράπονα. Από το μεγαλύτερο μέρος του Τύπου δεν μας πήραν να μας ρωτήσουν την άποψή μας. Επίσης ο κ. Καπράλος, με τον οποίο έχουμε εξαιρετική σχέση, έβγαλε ένα Δελτίο Τύπου αναφέροντας για εχθρική στάση και φαινόταν σαν να έριχνε το βάρος σε μας. Δεν έχουμε κανένα μένος με κανέναν. Ηταν λάθος γιατί δεν έγινε τίποτα. Δεν ξέρουμε καν αν έγινε η συνάντηση με την Καραχάλιου. Η υπόθεση της αθλήτριας έχει πάει στην πειθαρχική Επιτροπή, που είναι ανεξάρτητη και θα αποφασίσει εκείνη».Πηγή: skai.gr