ΚΑΙΡΟΣ

Γουάμπακ: Πρέπει να υπάρχουν περισσότερες γυναίκες στη FIFA

Για τα σκάνδαλα διαφθοράς στη FIFA μίλησε η Αμπι Γουάμπακ, με την καλύτερη παίκτρια στον κόσμο το 2012 να τονίζει ότι οφείλεται στην έλλειψη γυναικών από τις επιτροπές που παίρνουν κρίσιμες αποφάσεις για το ποδόσφαιρο.

"Πρέπει να υπάρχουν περισσότερες γυναίκες στη FIFA και στις εκτελεστικές επιτροπές, οι οποίες παίρνουν όλες τις κρίσιμες αποφάσεις. Τα φαινόμενα διαφθοράς οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν αρκετές γυναίκες στην Παγκόσμια Ομοσπονδία", δήλωσε η Αμερικανίδα σε συνέντευξη Τύπου για την απόσυρσή της από την ενεργό δράση τον Δεκέμβριο σε ηλικία 35 ετών.

Στόχος της Γουάμπακ είναι να ισχυροποιηθεί η θέση της γυναίκας όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στον αθλητισμό, καθώς "η αποστολή που έχω στη ζωή μου είναι οι γυναίκες να έχουν τις ευκαιρίες που τους αξίζουν".

Πάντως, δεν αποκλείεται η γενικότερη αναταραχή που επικρατεί για τις εξελίξεις στην FIFA να ενεργοποιήσουν άμεσα την Γουάμπακ, προκειμένου να ξεκινήσει την εκστρατεία της για περισσότερες γυναίκες στην Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr