Κλείσιμο

Η ψηφοφορία «θρίλερ» για το γήπεδο του Βοτανικού - Πώς φτάσαμε στο 68,5%

Μια ημέρα αγωνίας έζησαν χτες οι φίλοι του Παναθηναϊκού! Δεν είναι υπερβολή η ατάκα παρευρισκόμενου, στον προθάλαμο της ψηφοφορίας των συμβάσεων για τη διπλή ανάπλαση: “Λες και περιμένουμε όλοι να γεννήσει η γυναίκα είμαστε”. Ατάκα που έφερε χαμόγελα μέσα στην αγχωτική σιωπή της αναμονής. “Γκαστρωμένη” πάντως ήταν η κάλπη. Και κάποια σημάδια φάνηκαν εξ αρχής… Μέχρι να περάσουμε σε εποχή “Βοτανικού”, περάσαμε από 40 κύματα. Βοτανικός: Εξέλιξη θρίλερ στα μισά της ψηφοφορίας

Ο κόσμος σε ήπιους τόνους είχε στήσει από το πρωί κιόλας πηγαδάκια έξω από το Παύλος Γιαννακόπουλος. Ψήφιζε και με έναν καφέ στο χέρι, μεταφορικά στο πόδι, έκανε τα προγνωστικά του. Ανάλογα με το τι πρεσβεύει ο καθένας. Έχριζε ως φαβορί το “Ναι και Όχι”. Οι εκτιμήσεις έδιναν και έπαιρναν. Όπως και τα ρεπορτάζ.

Όσοι παρακολούθησαν από κοντά την διαδικασία – εκ των έσω – έκαναν λόγο για ένα προβάδισμα του “Ναι” με το καλημέρα. Οι πρώτοι που πάτησαν το πόδι τους στον “Τάφο του Ινδού” έκλιναν προς Βοτανικό. Αν και κάποια “όχι” έκαναν την εμφάνιση τους. Η θετική ψήφος πήρε άμεσα έναν…αέρα κοντά στο 60%. Ωστόσο το θρίλερ ήταν μπροστά… Παρά την τάση που διαμορφώθηκε. Το “Όχι” ενισχύθηκε προς το μεσημέρι.

Αφού, λοιπόν, στο 1/3 της διαδικασίας είχε ελαφρύ προβάδισμα το “Ναι”, στα μισά του δρόμου πήγαμε στην κόψη του ξυραφιού”. Να τα κάνω πενηνταράκια… Ψήφισαν 2.994 μέλη! Από τα 4.284 που είχαν συνολικά δικαίωμα ψήφου. Περίπου 850 ήταν οι επιστολικές ψήφοι. Με 2.985 ψήφους να είναι έγκυρες. Υπήρχαν και 5 λευκά, 4 άκυρα.

Στη σούμα, Υπέρ του σχεδίου της Διπλής Ανάπλασης ήταν 2.051 στους ψηφοφόρους. Κατά 934. Απαιτούνταν τα 2/3 για να εγκριθεί το πρότζεκτ, δηλαδή ποσοστό άνω του 66,6%. Στις 1500 ψήφους, στα μισά της διαδρομής όλα ήταν οριακά. η καταμέτρηση έγινε ντέρμπι! Η ψαλίδα έκλεισε…

Το αρχικό “Ναι” έφτασε να προηγείται με βραχεία κεφαλή. Βασικά, συγκεκριμένα για μόλις 15 ψήφους. Σε αρκετά μεγάλο δείγμα μάλιστα. Τα φίδια έζωσαν τον Βοτανικό με 66%… Και είχαμε αναζωπύρωση της μάχης, σε κομβικό σημείο! Και την κατέστησαν τα δεδομένα αρκετά αμφίρροπη. Στη συνέχεια, φτάσαμε σε καταμέτρηση 2000 ψηφοδελτίων. Και όπως μας ενημέρωσαν απέμεναν άλλα 1000 περίπου.

Με το ρολόι στο χέρι ήταν άπαντες, γιατί η κούραση έκανε καθαρά πλέον την εμφάνιση της. Στο όριο των 500 ψήφων και αφού…έπαιζε το ποσοστό κοντά στο 66,6 – 70%, μπήκαμε στην τελική ευθεία! Στις περίπου 300 ψήφους – με κάποια σκαμπανεβάσματα – φτάσαμε σχεδόν στο 69,1. Πλέον και μαθηματικά όλα άρχισαν να γέρνουν προς τον Βοτανικό. Μέχρι το “τελείωσε”, “επικράτησε το Ναι, απομένει το τελικό ποσοστό”, που ακούστηκε, η απόσταση φάνηκε αιωνιότητα.

Για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Τους παράγοντες. Τον κόσμο που διάβαζε το site μας. Και όλους όσοι είχαν την υπομονή να περιμένουν έξω από το κλειστό. Το “Paopantou” σας έδινε σε real time ποσοστά και σε dt σας μετέφερε το τελικό αποτέλεσμα! Κάποιοι χάρηκαν. Κάποιοι άλλοι όχι. Σε μια άκρως δημοκρατική διαδικασία, στο τέλος της ημέρας, κερδισμένος βγαίνει ο Παναθηναϊκός. Πλέον, ενωμένοι οι Παναθηναϊκοί, αλλάζουν σελίδα. Τιμούν το σπίτι τους και αρχίζουν να οραματίζονται το δεύτερο σπίτι τους.

Όπως είπε στο περιβάλλον του ένας αγαπημένος παλαίμαχος άσος των “πράσινων” στο ποδόσφαιρο, ο Σπύρος Μαραγκός… ” Η καρδιά μου θα είναι για πάντα στη Λεωφόρο. Και το μέλλον μου στο Βοτανικό”!

Πηγή: paopantou