Γιαννάκης στον ΣΚΑΪ: «Ο Βασίλης Σπανούλης είναι θρύλος του παγκόσμιου μπασκετ» (vid)

Καλεσμένος στην εκπομπή των Αταίριαστων βρέθηκε ο «Δράκος» του ελληνικού μπάσκετ, Παναγιώτης Γιαννάκης και μίλησε τόσο για την ένταξη του στο Hall of Fame της FIBA, όσο και για το «αντίο» του Βασίλη Σπανούλη στα παρκέ.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, σχετικά με την ένταξη του στο Hall of Fame και την πρόσφατη ομιλία του στην διαδικτυακή της τελετή «Είναι κάτι ιδιαίτερο για έναν αθλητή να αναγνωρίζεται πορεία του στον κόσμο του μπάσκετ , να λαμβάνει την αγάπη του κόσμου. Αυτό το οφείλω σε προπονητές, συμπαίκτες, αντιπάλους και φυσικά στον κόσμο που με στήριζε και έδινε ώθησε στις προσπάθειες των αθλητών.»

Για τον Βασίλη Σπανούλη που έχει υπάρχει . «Ο Βασίλης είναι θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ και ένα εκπληκτικό παιδί. Ξεκίνησε με μεγάλο πάθος και θέληση. Είχα την χαρά να τον έχω κοντά μου από τα ξεκινήματά του στο Μαρούσι. Αυτά που έκανε στο γήπεδο ήταν κάτι σπάνιο. »

Επίσης στάθηκε και στην ανθρώπινη πλευρά του Σπανούλη πέρα από τις μπασκετικές του ικανότητες:«Τον αγαπάω πολύ τον Βασίλη γιατί αυτά που έχει προσφέρει στην κοινωνία. Μπορεί να μας συνεπήρε με τα καλάθια του αλλά έχει βάλει πολλά τρίποντα και στην ζωή του. Ειλικρινά θαυμάζω και την γυναίκα του και τη μητέρα του. Μας χάρισαν έναν άνθρωπο που συνεχώς κάνει πράγματα που μας εκπλήσουν»

Για την επόμενη μέρα και την παρακαταθήκη που άφησε ο Βασίλης Σπανούλης: «Σίγουρα δεν είναι εύκολο ένα παιδί να γίνει ένας 'νέος' Σπανούλης. Από την άλλη ο Βασίλης θα αποτελέσει για τα

παιδιά ότι με σκληρή δουλειά, με καλή ζωή και με προσγειωμένο μυαλό, θα χαράξουν την διαδρομή τους μέσα στο μπάσκετ. Να μην υπάρχει ταβάνι στα όνειρά μας »

Πηγή: skai.gr