Κλείσιμο

Φώτσης στο sportfm.gr: «Το Κύπελλο ήταν το πρώτο χρονικά»

Είναι ο… αρχαιότερος αθλητής του ρόστερ και ο φυσικός αρχηγός του Παναθηναϊκού Superfoods, μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Διαμαντίδη. Και το Κύπελλο του 2017 μέσα στη Θεσσαλονίκη ήταν το 18ο στην ιστορία του συλλόγου, αλλά και ο 18ος προσωπικός τίτλος του Αντώνη Φώτση με τα «πράσινα».

Μπορεί ο 36χρονος πάουερ φόργουορντ να έχει «χορτάσει» από κούπες στην καριέρα του, αλλά κάθε τίτλος έχει την δική του σημασία. Ο ίδιος, μιλώντας στο sportfm.gr δήλωσε χαρούμενος για την κατάκτηση του Kυπέλλου, δίνοντας το σύνθημα για τους επόμενους στόχους σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα επεισόδια, δηλώνοντας απαισιόδοξος σε ό,τι αφορά την βελτίωση της κατάστασης στην Ελλάδα, ώστε οι συνθήκες διεξαγωγής ενός αγώνα να είναι αυτοί που πρέπει. « Όπως γίνεται σε κάθε χώρα του κόσμου, εκτός από εδώ», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αντώνη Φώτση στον Τάσο Νικολόπουλο:

Κατακτήσατε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Θεωρείς ότι το Κύπελλο θα δώσει αυτοπεποίθηση στην ομάδα, που έχει μπροστά της τους άλλους δύο στόχους, το πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα;

-«Δεν νομίζω ότι το μέγεθος του τίτλου παίζει τόσο σημασία. Κάθε χρονιά που ξεκινάει έχουμε τρεις στόχους και ένας από αυτούς ήταν το Κύπελλο. Μπορεί να ήταν το πρώτο χρονικά, αλλά είμαστε χαρούμενοι που τα καταφέραμε. Πλέον, κοιτάμε την συνέχεια και ελπίζουμε να τα πάμε όσο γίνεται καλύτερα και στους δύο επόμενους στόχους που έχουμε μπροστά μας».

Που πιστεύεις ότι κρίθηκε το παιχνίδι, ποιο ήταν το «κλειδί» για να φτάσει ο Παναθηναϊκός Superfoods στην επικράτηση και στην κατάκτηση του Κυπέλλου;

-«Ήρθαμε στη Θεσσαλονίκη έχοντας στο μυαλό μας ότι πρέπει να παίξουμε καλά για να πάρουμε το Κύπελλο. Το καταφέραμε από το πρώτο λεπτό του αγώνα, είχαμε τον έλεγχο μέχρι το τέλος και είμαστε πολύ χαρούμενοι που πετύχαμε τον στόχο μας σε μια τόσο σκληρή έδρα και απέναντι σε μια τόσο καλή ομάδα, όπως είναι ο Άρης».

Ποια είναι τα συναισθήματα για έναν αθλητή, που κατακτά έναν τίτλο, σε συνδυασμό με τα επεισόδια στις εξέδρες του «Nick Galis Hall»;

-«Σίγουρα αυτά δεν είναι καθόλου ωραία πράγματα. Θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί πολύ καλύτερα ο τελικός. Να έρθουν οι οπαδοί των δύο ομάδων και να παρακολουθήσουν το παιχνίδι χωρίς τις ακρότητες που έγιναν. Αυτό ήταν το μελανό σημείο του αγώνα, ελπίζω κάποια στιγμή να βελτιωθεί η κατάσταση και μια μέρα να γίνει ένας τελικός, όπως πρέπει και αξίζει».

Είσαι τόσα χρόνια στα γήπεδα και έχεις ζήσει για πολλοστή φορά τέτοιες άσχημες καταστάσεις. Τι πρέπει να γίνει, ώστε στο μέλλον να γίνει πράξη η ευχή για τελικούς-γιορτή;

-«Δεν είμαι ειδικός, ούτε θέλω να το παίξω έξυπνος, αλλά δεν το βλέπω να γίνεται. Είναι πάρα πολύ δύσκολο το να παίξουν δύο ομάδες και να μην συμβούν άσχημα πράγματα. Συνήθως παρεκτρέπονται οι οπαδοί της ομάδας που χάνει, κάτι θα γίνει και εξελίσσονται έτσι τα πράγματα. Ξαναλέω ότι υπάρχουν ειδικότεροι από εμένα, που ξέρουν ποια μέτρα χρειάζονται, ώστε οι συνθήκες διεξαγωγής ενός αγώνα να είναι αυτοί που πρέπει. Όπως γίνεται σε κάθε χώρα του κόσμου, εκτός από εδώ».
Πηγή: sport-fm.gr