Euroleague: Κυρίαρχος στην Πόλη ο Ολυμπιακός, «σάρωσε» 93-73 τη Φενέρμπαχτσε

Κορυφαίοι οι Παπανικολάου και Κάναν με 21π. και 20π. αντίστοιχα - Νταμπλ-νταμπλ για τον Βεζένκοφ με 12π. και ισάριθμα ριμπάουντ

Κυρίαρχος Ολυμπιακός στην Πόλη! Παρά τις απουσίες των Κώστα Σλούκα και Άλεκ Πίτερς, οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν ολοκληρωτικό μπάσκετ στο μεγαλύτερο μέρος και δεν άφησαν περιθώρια στη Φενέρμπαχτσε, την οποία συνέτριψαν 93-73.

Έτσι, η ομάδα του Πειραιά ανέβηκε στο 15-7 και παρέμεινε στην κορυφή, ενώ το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη υποχώρησε στο 13-9.

Κομβική η δεύτερη περίοδος για την εξέλιξη του ματς, καθώς με ένα σερί 15-0 ο Ολυμπιακός έφτασε ακόμη και στο +30 (16-46), ενώ σε εκείνο το σημείο αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές ο Σκότι Γουίλμπεκιν.

Με το εξαιρετικό 17/29 τρίποντα τελείωσαν οι «ερυθρόλευκοι» το ματς. Κορυφαίοι οι Παπανικολάου και Κάναν με 21π. και 20π. αντίστοιχα. Νταμπλ-νταμπλ για τον Βεζένκοφ με 12π. και ισάριθμα ριμπάουντ.

Από τη Φενέρ, ξεχώρισε ο Γκούντουριτς με 24 πόντους.

Το ματς

Με τους Φαλ, Βεζένκοφ, Παπανικολάου, Κάναν και Γουόκαπ ξεκίνησε ο Ολυμπιακός. Με σερί καλές άμυνες μπήκαν οι «ερυθρόλευκοι» και χάρη στην αποτελεσματικότητα από την περιφέρεια πήγαν στο +9 (2-11), στα πρώτα πέντε λεπτά. Η αντίδραση της Φενέρ ήρθε από τον Μπούκερ (7-11), στο 6’. Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι Πειραιώτες είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης μέσα από την άμυνα και την κυριαρχία στα ριμπάουντ (ακόμη και στα επιθετικά), ενώ με τα τρίποντα των Παπανικολάου και Κάναν έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +14 (10-24).

Με την ίδια… συνταγή ξεκίνησε ο Ολυμπιακός και στη δεύτερη περίοδο, με τις καλές άμυνες και τα καλάθια στο ανοικτό γήπεδο από ΜακΚίσικ και Μπολομπόι να τον στέλνουν στο +18 (13-31), στο 12’. Το τρίποντο του Μαχμούτογλου «ξεκόλλησε» προσωρινά τη Φενέρ. Ωστόσο, ακολούθησε μία… καταιγίδα από τους «ερυθρόλευκους». Μέσα από την εξαιρετική τους άμυνα και τους «καυτούς» ΜακΚίσικ και Λαρεντζάκη στην επίθεση, αλλά και έχοντας εκνευρίσει σφόδρα τους γηπεδούχους (με τον Γουίλμπεκιν να αποβάλλεται με δύο τεχνικές ποινές) έκαναν σερί 15-0, που τους έστειλε στο +30 (16-46), στο 16’. Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Μπαρτζώκα χαλάρωσαν, με αποτέλεσμα αφενός να χάσουν τον επιθετικό τους ρυθμό και αφετέρου να βρουν οι Γκούντουριτς και Αντετοκούνμπο, ο οποίοι κράτησαν τους γηπεδούχους μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (30-51).

Η Φενέρμπαχτσε πίεζε πολύ στα επιθετικά ριμπάουντ και από εκεί βρήκε αρκετό σκορ στην αρχή του δεύτερου μέρους, αλλά από την άλλη ο Κάναν ήταν πολύ «ζεστός» και έτσι ο Ολυμπιακός ξέφυγε στο +27 (41-68), στο 24’. Στη συνέχεια, ο ρυθμός του ματς έπεσε, με λάθη και άστοχες επιθέσεις εκατέρωθεν, με τον Κάναν να είχε ακόμη ένα μικρό ξέσπασμα μαζί με τον Βεζένκοφ για το +29 (46-75), στο 28’. Στον εναπομείναντα χρόνο, ο Γκούντουριτς εκμεταλλεύτηκε τα επιθετικά ριμπάουντ των γηπεδούχων και διαμόρφωσε το 51-77 της τρίτης περιόδου.

Τάσεις… αυτοχειρίας έδειχνε ο Ολυμπιακός στην αρχή του τέταρτου δεκάλεπτου. Απανωτά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, λάθη και τραγικές επιλογές στην επίθεση, με τη Φενέρμπαχτσε από την άλλη να το εκμεταλλεύεται αυτό και με τα τρίποντα των Γκούντουριτς και Μαχμούτογλου έκανε επιμέρους σκορ 15-2 (66-79), μέχρι το 35’. Έπειτα από τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα, οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν σερί άμυνες και με τα σουτ των Γουόκαπ, ΜακΚίσικ και Παπανικολάου έξω από τα 6,75μ. πήγαν στο +23 (66-89), στο 37’. Στα τελευταία λεπτά, οι Πειραιώτες έκαναν σωστή διαχείριση και έτσι έφτασαν στη νίκη με το τελικό 73-93.

Τα δεκάλεπτα: 10-24, 30-51, 51-77, 73-93

Πηγή: sport-fm.gr