Διά πυρός… Βεζένκοφ και σιδερένιας άμυνας απέδρασε ο Ολυμπιακός από το Μόναχο

Με πολλά σκαμπανεβάσματα μέσα στο ματς, αλλά με πρωταγωνιστή τον Βεζένκοφ και την άμυνά του στα τελευταία λεπτά, ο Ολυμπιακός νίκησε 82-71 την Μπάγερν, μέσα στο Μόναχο

Παραμένει αήττητος μακριά από το ΣΕΦ ο Ολυμπιακός!

Αν και έδωσαν πολλά… δικαιώματα στην Μπάγερν, με μπροστάρη τον Σάσα Βεζένκοφ και την άμυνά τους στα τελευταία λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 82-71 μέσα στο Μόναχο, ανεβαίνοντας στο 6-2 στην Ευρωλίγκα.

Ονειρικό πρώτο δεκάλεπτο από τους Πειραιώτες, αλλά στο δεύτερο επέτρεψαν στους Βαυαρούς να «ψαλιδίσουν» διαφορά 16 πόντων. Η ομάδα του Μπαρτζώκα αποκατέστησε την… τάξη στην τρίτη περίοδο, κλείνοντάς την στο +13 (54-67), αλλά ένα μεγάλο «μπλακ άουτ» στην τέταρτη έβαλε… φωτιά στο παιχνίδι, με τη διαφορά να πέφτει στο -4 (65-69), στο 35’. Ωστόσο, στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός έβγαλε τις άμυνες και με ψυχραιμία από τη γραμμή των βολών πήρε το ροζ φύλλο.

Καταπληκτική εμφάνιση από τον Βεζένκοφ με 20 πόντους, 13 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 43 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, που αποτελούν νέο προσωπικό ρεκόρ στη διοργάνωση!

Εξαιρετικός και κομβικός επίσης στα τελευταία λεπτά ο Φαλ με 16 πόντους, ενώ άλλους 14π. πρόσθεσε ο Σλούκας. Πολύ καλό παιχνίδι και από τον Γουόκαπ με 9 πόντους, 7 ασίστ και 6 κλεψίματα!

Από την Μπάγερν, που υποχώρησε στο 2-6, πρώτοι σκόρερ ήταν οι Γιάραμαζ και Μπόνγκα με 12π. και 11π. αντίστοιχα.

Το ματς

Με τους Φαλ, Βεζένκοφ, Παπανικολάου, Κάναν και Γουόκαπ ξεκίνησε ο Ολυμπιακός. Μέσα από την εξαιρετική τους άμυνα και τους Βεζένκοφ και Κάναν ορεξάτους επιθετικά, οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στο +8 (3-12), στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Στη συνέχεια προστέθηκαν και οι Φαλ και Γουόκαπ στην… εξίσωση, με τους Πειραιώτες να ξεφεύγουν στο +17 (6-23), στο 7’. Στα εναπομείναντα λεπτά, οι παίκτες του Μπαρτζώκα στηρίχτηκαν περισσότερο στην άμυνά τους, με την Μπάγερν να είχε σκορ κυρίως από την περιφέρεια, αλλά διατηρούσαν τον απόλυτο έλεγχο, κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο +16 (11-27).

Με Μπλακ, Πίτερς, ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκη και Σλούκα μπήκε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η αμυντική συγκέντρωση δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο με πριν από τους «ερυθρόλευκους», αλλά επιθετικά είχαν ρυθμό και έτσι συντηρούσαν την ίδια διαφορά (24-40), μέχρι το 16’. Ωστόσο, στα επόμενα λεπτά οι παίκτες του Μπαρτζώκα… σταμάτησαν να παίζουν. Κακές και άστοχες επιλογές στην επίθεση και πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ προκάλεσαν ολικό «μπλακ άουτ» στους Πειραιώτες. Από την άλλη, οι Λούτσιτς και Γουέιλερ-Μπαμπ ανέβηκαν επιθετικά και έτσι οι Βαυαροί έκαναν σερί 10-0, ρίχνοντας τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή (34-40), στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το νωθρό ξεκίνημα του Ολυμπιακού στην άμυνα μέσα στη ρακέτα εκμεταλλεύτηκε ο Γκιλέσπι στην αρχή του δεύτερου μέρους, μειώνοντας ακόμη περισσότερο (38-42), στο 22’. Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν απανωτές άμυνες και με σωστές επιλογές στην επίθεση, όπου είχαν πολυφωνία, ξέφυγαν στο +12 (41-53), στο 26’. Οι Βαυαροί αντέδρασαν με απανωτά τρίποντα, με τους Βεζένκοφ και Σλούκα να στέλνουν τη διαφορά στο +15 (47-62), στο 28’. Στα τελευταία λεπτά, ο Ομπστ βρήκε το… χέρι του από την περιφέρεια, αλλά οι παίκτες του Μπαρτζώκα είχαν την απάντηση στην επίθεση και έκλεισαν την τρίτη περίοδο στο +13 (54-67).

Το κάρφωμα του Φαλ έστειλε τον Ολυμπιακό στο +15 (54-69) στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» έπαθαν ακόμη ένα «μπλακ άουτ» στο ματς, που κράτησε πάνω από πέντε λεπτά, κάνοντας σερί λάθη και δίνοντας την ευκαιρία στην Μπάγερν να πλησιάσει πολύ (65-69), στο 35’. Στη συνέχεια, «μίλησε» η άμυνα των Πειραιωτών και η ψυχραιμία των Γουόκαπ και Λαρεντζάκη από τη γραμμή των βολών, για το +9 (65-74), στο 37’. Οι Βαυαροί αντέδρασαν με Λούτσιτς και Χάντερ και μείωσαν (71-76), στο 38’. Αλλά, στο τελευταίο δίλεπτο η άμυνα των «ερυθρόλευκων» ήταν εκεί, με τη νίκη να έρχεται με το τελικό 82-71.

Τα δεκάλεπτα: 11-27, 34-40, 54-67, 71-82

Δείτε εδώ τα στατιστικά του ματς

Πηγή: sport-fm.gr