BBC: Η γκάφα με τον Στέρλινγκ που το ανάγκασε να απολογηθεί μέσω ανακοίνωσης

Επίσημη συγγνώμη ζήτησε το «BBC», λίγες ώρες αφότου έδειξε φωτογραφία του Ραχίμ Στέρλινγκ κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ το οποίο αφορούσε ποδοσφαιριστή που συνελήφθη ως ύποπτος για βιασμό.

Σε γκάφα υπέπεσε το τηλεοπτικό δίκτυο BBC, το οποίο κατά τη διάρκεια εκπομπής του έδειχνε φωτογραφία του Ραχίμ Στέρλινγκ, ενώ ο παρουσιαστής ανέλυε το ρεπορτάζ για τον ποδοσφαιριστή της Premier League που έχει συλληφθεί ως ύποπτος για απόπειρα βιασμού.

Αυτό συνέβη διότι το αμέσως προηγούμενο θέμα της εκπομπής αφορούσε την ολοκλήρωση της μεταγραφής του 27χρονου εξτρέμ από τη Μάντσεστερ Σίτι στην Τσέλσι, με τη φωτογραφία του διεθνή Άγγλου να μην φεύγει από τις οθόνες των τηλεθεατών, παρά το γεγονός πως πλέον γινόταν λόγος για τον συλληφθέντα ποδοσφαιριστή, του οποίου το όνομα δεν έχει δει ακόμα το φως της δημοσιότητας.

Έτσι, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, το BBC εξέδωσε ανακοίνωσε, στην οποία απολογείται για τις λάθος εντυπώσεις που μπορεί να δημιουργήθηκαν.
«Λόγω ενός τεχνικού προβλήματος, εμφανίστηκε η λάθος φωτογραφία στην ιστορία με τον ποδοσφαιριστή της Premier League που συνελήφθη ως ύποπτος για σεξουαλικά αδικήματα. Εμφανίστηκε η φωτογραφία ενός ποδοσφαιριστή που δεν έχει καμία σχέση με τα παραπάνω και απολογούμαστε για αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Πηγή: sport-fm.gr
TAGS: BBC γκάφα