Australian Open: Στον 3ο γύρο ο Μεντβέντεφ - Αποκλείστηκε η Ραντουκάνου

Χωρίς απώλεια σετ συνεχίζει στο Australian Open ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ. Πρόκριση στον τρίτο γύρο για τις Σβιόντεκ και Πέγκουλα

Χωρίς απώλεια σετ συνεχίζει στο Australian Open ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ. Ο Ρώσος τενίστας, φιναλίστ του τουρνουά της Μελβούρνης τα δύο προηγούμενα χρόνια, ξεπέρασε δίχως ιδιαίτερα προβλήματα το εμπόδιο του Αυστραλού Τζον Μίλμαν (Νο 140 στον κόσμο) στο 2ο γύρο, νικώντας με 7-5, 6-2, 6-2.

Ο 26χρονος Μεντβέντεφ, Νο 8 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη, θα συνεχίσει την προσπάθειά του απέναντι στον Αμερικανό Μάικλ Μοχ (Νο 107), ο οποίος μετά από συναρπαστικό ματς προκρίθηκε σε βάρος του Γάλλου Λοράν Λοκολί με 4-6, 2-6, 7-6, 6-4, 6-2.

Πέρασαν Σβιόντεκ και Πέγκουλα - Αποκλείστηκε ο Ραντουκάνου

Την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Australian Open εξασφάλισε η Ιγκα Σβιόντεκ, που επικράτησε εύκολα της Κολομβιανής, Καμίλα Οσόριο 6-2, 6-3, στον δεύτερο αγώνα της στη Μελβούρνη. Η Πολωνή τενίστρια, Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη και νικήτρια δύο τουρνουά γκραν σλαμ πέρυσι (Ρολάν Γκαρός και US Open), θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια την Ισπανή Κριστίνα Μπούσκα (Νο 100 στον κόσμο), η οποία ξεκίνησε από τα προκριματικά και νίκησε στον 2ο γύρο την Καναδή Μπιάνκα Αντρεέσκου 2-6, 7-6, 6-4.

Το εισιτήριο για τον 3ο γύρο εξασφάλισε και η Αμερικανίδα Τζέσικα Πέγκουλα, Νο 3 στο ταμπλό, η οποία επικράτησε 6-2, 7-6 της Αλιακσάντρα Σάσνοβιτς από τη Λευκορωσία. Στην επόμενη φάση θα παίξει με τη νικήτρια της αναμέτρησης, μεταξύ της Ουκρανής Μάρτα Κόστιουκ και της Αυστραλής Ολίβια Γκαντέτσκι.

Σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ζευγάρια του 2ου γύρου του απλού γυναικών, η 18χρονη Αμερικανίδα Κόκο Γκοφ επικράτησε 6-3, 7-6 της 20χρονης Βρετανής Εμα Ραντουκάνου, η οποία δεν κατάφερε για πέμπτο συνεχόμενο γκραν σλαμ (μετά τον απροσδόκητο θρίαμβό της στο US Open του 2021) να πάει πέρα από τον 2ο γύρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ