Ατρόμητος-ΑΕΚ: Δεν προβλέπεται… μεζούρα - Μόνο με συσκευή λέιζερ η μέτρηση των διαστάσεων της εστίας - Βίντεο

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA, μόνο μια ειδική συσκευή λέιζερ μπορεί με απόλυτη ακρίβεια χιλιοστού να μετρήσει τις διαστάσεις της εστίας και όχι μια… μεζούρα, όπως έγινε στο Ατρόμητος-ΑΕΚ

Νέα δεδομένα στα όσα τραγελαφικά συνέβησαν στο Περιστέρι και συνέβαλαν στο να συνεχιστεί ο κατήφορος του ελληνικού ποδοσφαίρου βάζει στο τραπέζι ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ και του Νίκου Σταματέλου, που «έπαιξε» στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Ο δημοσιογράφος -και- του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 βρέθηκε στο γήπεδο του Ατρόμητου μία ημέρα μετά την αναβολή του αγώνα με την ΑΕΚ για το απίστευτο θέμα με τα δοκάρια και έκανε αυτοψία, παρουσιάζοντας, παράλληλα, μία άλλη διάσταση στην περιβόητη υπόθεση, που αποδεικνύει ότι καταστρατηγήθηκαν όλοι οι κανονισμοί!

Όπως τονίζεται, λοιπόν, στο ρεπορτάζ, η… μεζούρα, πέρα από το ότι ήταν μια εντελώς γελοία εικόνα, δεν ήταν ο ενδεδειγμένος τρόπος μέτρησης, καθώς η FIFA στο βιβλίο κανονισμών απαιτεί χρήση λέιζερ! Πουθενά στους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δεν προβλέπεται μεζούρα, σε ό,τι αφορά την οδηγία, που υπάρχει για τις εστίες των ποδοσφαιρικών γηπέδων (FIFA Quality Programme for Football Goals).

Η FIFA προτείνει για την καταμέτρηση τη χρήση ειδικής συσκευής λέιζερ, που μπορεί με απόλυτη ακρίβεια χιλιοστού να μετρήσει όλες τις επιφάνειες.

Δείτε το ρεπορτάζ αναλυτικά:

Πηγή: skai.gr