Ερωτηματικά για τον χαιρετισμό του Κατίδη

Απίστευτος και άκρως προκλητικός πανηγυρισμός από τον Γιώργο Κατίδη μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά την επίτευξη του 2-1 στο 85' για λογαριασμό της ΑΕΚ στο ματς με τη Βέροια.

Ο άσος της ΑΕΚ σκόραρε, πέτυχε το 2-1 υπέρ της «Ενωσης» και κατευθυνόμενος προς την εξέδρα χαιρέτησε με αυτόν τον χαρακτηρισυικό τρόπο, που παραπέμπει σε ναζιστικό,  έχοντας φροντίσει πρώτα να βγάλει τη φανέλα του.

Ενας πανηγυρισμός που είναι, αναμφισβήτητα, προκλητικός και ανεπίτρεπτος για μία ομάδα που προέρχεται από πρόσφυγες. Για μία ομάδα που δεν προάγει τη ξενοφοβία και τον ρατσισμό. Το γεγονός αυτό προκάλεσε πάρα πολλά ερωτηματικά, καθώς θύμισε ναζιστικό χαιρετισμό και σίγουρα αναμένεται να συζητηθεί πάρα πολύ. Ο Κατίδης δεδομένα θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τον πανηγυρισμό του…

Μετά το τέλος του ματς, κάποιοι συμπαίκτες του έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν για το γκολ της νίκης, όμως δεν πήγαν όλοι δίπλα του. Ηταν εμφανές το μούδιασμα αρκετών παικτών της ΑΕΚ, όπως και στις εξέδρες, όπου η σημαντική αυτή νίκη δεν πανηγυρίστηκε τόσο έντονα όσο θα περίμενε κανείς.

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για το ναζιστικό χαιρετισμό του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Γιώργου Κατίδη.


Την ημέρα που στη Θεσσαλονίκη τιμήθηκε η μνήμη χιλιάδων Εβραίων που οδηγήθηκαν από του ναζιστές στα κρεματόρια του Άουσβιτς, στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας ένας Θεσσαλονικιός, στον αγώνα ΑΕΚ – Βέροια, ο Γιώργος Κατίδης χαιρέτησε ναζιστικά. Μάλλον ο κύριος Κατίδης δεν γνωρίζει ότι η ΑΕΚ είναι ομάδα προσφύγων, που έχουν πληρώσει πολύ ακριβά το ρατσισμό και τον φασισμό. Περιμένουμε να δούμε την αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΚ, αλλά και των αρμοδίων οργάνων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το δηλητήριο του ναζισμού δεν πρέπει να μολύνει το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Πηγή: skai.gr