Αποκάλυψη στη "ΔΙΚΗ": Προεδρικά εμβάσματα 2 εκ.ευρώ σε άλλον πρόεδρο, σε διαιτητικό παράγοντα, σε μάνατζερ και σε δημοσιογράφο!

Τους τραπεζικούς λογαριασμούς προέδρου ομάδας αποκάλυψε η τηλεοπτική "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ". Ανέρχονται σε 2.000.473,04 ευρώ και αφορούν στην περίοδο των προσυνεννοημένων ποδοσφαιρικών αγώνων, από 28/1/2009 έως 16/7/2010.
Οι λογαριασμοί ανοίχτηκαν από το ΣΔΟΕ και ήδη ο πρόεδρος είναι κακουργηματικά κατηγορούμενος βάσει του πορίσματος που αριθμεί συνολικά 36.000 σελίδες και 83 cd νόμιμης παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν 6 στημένα ματς, στοιχηματική απάτη και ξέπλυμα χρήματος. Οι τραπεζικές καταθέσεις πιστώνονται κυρίως σε παράγοντα της διαιτησίας, άλλον πρόεδρο, μάνατζερ και έναν δημοσιογραφο.


Η εκπομπή αποκάλυψε και ένορκη μαρτυρική κατάθεση του προέδρου του Κεραυνού Βρύνας Πύργου Βασίλη Κοπανιτσάνου, ο οποίος καταγγέλει τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ηλείας Αριστείδη Κουλούρη ότι ''μου υποσχέθηκε ότι αν τον ψηφίσουμε θα μας χαρίσει τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί από την πειθαρχική επιτροπή της Ενωσης και αν ψηφίσουμε και τους 11 υποψηφίους του συνδυασμού του θα μας έδινε και 1.500 ευρώ''. Ο κύριος Κοπανιτσάνος ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του ότι '' ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηλείας στην ίδια συζήτηση του είπε ότι τις ομάδες που τον στηρίζουν τις προσέχει και θα μας βοηθήσει με τους διαιτητές, δηλαδή θα αναλάβει τα έξοδα που κανονικά επωμίζονται οι ομάδες''.

Ακόμη δημοσιοποιήθηκε η νέα εισαγγελική παρέμβαση για τη στάση της ΕΠΟ στο θέμα των ύποπτων αγώνων. Η αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών Βιργινία Σακελλαροπούλου στο πλαίσιο της προκαταρκτικής για τον integrity officer (σύνδεσμος αξιοπιστίας με UEFA) αξιολόγησε την αποκάλυψη της προηγούμενης εκπομπής για το πρακτικό του ΔΣ της ΕΠΟ που αποδεικνύει ότι οι σύμβουλοι της Ομοσπονδίας γνώριζαν το θέμα των στημένων αγώνων και της ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης από το 2009. Στο πλαίσιο αυτό ζητάει όλα τα πρακτικά της ΕΠΟ που αναφέρονται σε χειραγωγημένους αγώνες, καθώς ο Γ.Σαρρής σε δημόσια τοποθέτησή του είχε αρνηθεί ότι έγινε οποιαδήποτε συζήτηση για τέτοια ζητήματα (!). Μάλιστα ζητεί να της αποσταλούν από την ΕΠΟ οι δύο πράξεις διορισμού του Ελληνα integrity officer Γιάννη Ντζούφρα.

Στην τηλεοπτική "Δίκη" παρουσιάστηκε και έγγραφο του επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρώην ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Ανδρέα Φάκου, ο οποίος επιτιμά μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ που την περίοδο 2010-11 εκφράστηκαν "άλλοτε με καχυποψία ή αβάσιμες τοποθετήσεις σε αμιγώς νομικά θέματα και άλλοτε με απάδουσα απρέπεια και απαξίωση". Μάλιστα στο έγγραφο του, που απευθύνεται στον τότε ΓΓΑ Π.Μπιτσαξή και στον Σ.Πιλάβιο και έχει ημερομηνία 31/5/2011, ο κ.Φάκος αποκαλύπτει ότι το γραφείο του στην ΕΠΟ χωρούσε μόλις τον ίδιο! Γι΄αυτό ο αναπληρωτής του Μ.Αντωνακάκης εμφανιζόταν μόνο όταν απουσίαζε ο κ.Φάκος!

Η εκπομπή έφερε στο φως και τα έργα και τις ημέρες του πρώην προέδρου της ΕΠΑΕ Θανάση Κανελλόπουλου, ο οποίος πλέον είναι κακουργηματικά κατηγορούμενος για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, Σε απόσπασμα πρακτικών του ΔΣ της ΕΠΑΕ ο γ.γ Χ.Παυλόπουλος και ο νομικός σύμβουλος Αντ.Βουγίδης εισηγούνται εφαρμογή του νόμου για τελεσίδικες αποφάσεις δικαιοδοτικών ώστε να αφαιρεθούν βαθμοί από 4 ομάδες (Εθνικός, Τρίκαλα, Πανελευσινιακός και Ολυμπιακός Βόλου) για οφειλές παικτών.
Η πλειοψηφία του ΔΣ της διοργανώτριας αρχής αποφεύγει κατά πλειοψηφία να εφαρμόσει τον νόμο μεσούντος του πρωταθλήματος και δεσμεύεται ότι θα το κάνει στο τέλος της σεζόν.
Στη λήξη των πρωταθλημάτων εφαρμόζει τον νόμο μόνο για 2 από τις 4 ομάδες, υποβιβάζοντας τους Πανελευσινιακό-Ολυμπιακό Βόλου και αφήνοντας ατιμώρητους τους Εθνικό-Τρίκαλα!
Πηγή: skai.gr