Κλείσιμο

Αναντολού Εφές-Παναθηναϊκός: Ζόρικη αποστολή με την πρωταθλήτρια Ευρώπης για τους «πράσινους»

Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη για να αντιμετωπίσει την «αστεράτη» Αναντολού Εφές, στοχεύοντας να επιστρέψει στις νίκες μετά από δύο συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα στην Ευρωλίγκα

Συνεχίζουν οι... δύσκολες έξοδοι για τον Παναθηναϊκό. Μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες στην Ισπανία απέναντι σε Βαλένθια και Μπαρτσελόνα, οι «πράσινοι» ταξιδεύουν στην Πόλη για να αντιμετωπίσουν την Αναντολού Εφές (23/12, 19:30, Novasports Prime), για την 15η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Η Εφές δεν βρίσκεται πολύ μακριά στη βαθμολογία από τους «πράσινους», καθώς έχει ρεκόρ 7-7 ενώ ο Παναθηναϊκός έχει 6-8. H δύο συνεχόμενες φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης έκανε κι αυτή δύο συνεχόμενες ήττες στην «διαβολοβδομάδα» απέναντι σε Μπασκόνια και Παρτίζαν, ωστόσο διαθέτει ένα τρομακτικής ποιότητας ρόστερ και η αποστολή της ομάδας του Ντέγιαν Ράντονιτς είναι πολύ δύσκολη.

Τα κακά νέα για τον Παναθηναϊκό, είναι πως ο Εργκίν Αταμάν θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον Σέιν Λάρκιν. Ο Αμερικανός υπερσκόρερ έχει χάσει τα περισσότερα παιχνίδια λόγω τραυματισμών, όμως έχει πλέον μπει σε φουλ ρυθμούς κι αναμένεται να παίξει κανονικά στον σημερινό αγώνα, κάτι που όπως είναι λογικό προσθέτει ακόμα μια... πηγή κινδύνου δίπλα στους Βασίλιε Μίσιτς και Σέιν Λάρκιν.

Από την άλλη πλευρά, και ο Ντέγιαν Ράντονιτς θα δει έναν πολύ σημαντικό παίκτη να επιστρέφει. Ο Μάριους Γκριγκόνις, που τραυματίστηκε στη μέση στην τελευταία έξοδο του Παναθηναϊκού στην Πόλη για τον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε (18/11), επέστρεψε κανονικά στις προπονήσεις και ταξίδεψε με την αποστολή, δίνοντας στον Μαυροβούνιο μία πολύ σημαντική λύση.

Παρόλα αυτά, το απουσιολόγιο των «πρασίνων» δεν είναι λευκό, καθώς οι Λευτέρης Μποχωρίδης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης και Αρτούρας Γκουντάιτις δεν μπήκαν στο αεροπλάνο και αναμένεται να απουσιάσουν από τον αγώνα.

Θυμίζουμε πως οι δύο ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες στο ΟΑΚΑ φέτος για το τουρνουά «Π. Γιαννακόπουλος», με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί τότε άνετα της Αναντολού Εφές με σκορ 86-71.

Πηγή: sport-fm.gr