Απονομή υποτροφιών από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και βράβευση ναυτικών με τη μεγαλύτερη θαλάσσια υπηρεσία

Αναφορικά με τους ναυτικούς με τη μεγαλύτερη θαλάσσια υπηρεσία, η πρόεδρος της ΕΕΕ, Μελίνα Τραυλού, είπε ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν προσφέρει ολόκληρη τη ζωή τους στη θάλασσα και έχουν στερηθεί τις οικογένειες 

«Θα συνεχίσουμε να συν - ενώνουμε για το κοινό καλό, ναυτιλία, κοινωνία και Πολιτεία ενώ η εκπαίδευση βρίσκεται στο επίκεντρο των δράσεων μας», δήλωσε χθες η πρόεδρος της ΕΕΕ, Μελίνα Τραυλού, στην ετήσια εκδήλωση επιβράβευσης της αριστείας νέων σπουδαστών, καθώς και της τιμητικής αναγνώρισης συνταξιούχων ναυτικών με τη μεγαλύτερη θαλάσσια υπηρεσία που πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

Η κ. Τραυλού επεσήμανε ότι η ΕΕΕ στο πρόσωπο των νέων ανθρώπων που απονέμονται οι υποτροφίες αναγνωρίζει τους εμπνευστές της γενιάς τους και τα θετικά τους πρότυπα.

Αναφορικά με τους ναυτικούς με την μεγαλύτερη θαλάσσια υπηρεσία, είπε ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν προσφέρει ολόκληρη τη ζωή τους στη θάλασσα και έχουν στερηθεί τις οικογένειες.

Τόνισε ότι στο «στο πρόσωπό τους καταξιώνεται το ναυτικό επάγγελμα», ενώ αποτελούν είπε «το φωτεινό παράδειγμα που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε τον κοινό στόχο που έχουμε με την Πολιτεία, την αναβίωση της ναυτοσύνης των Ελλήνων».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς του Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.

Απονεμήθηκαν 15 υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών προδιδακτορικού επιπέδου, πλήρους μονοετούς φοίτησης, ύψους 15.000 ευρώ έκαστη, για σπουδές σε Πανεπιστήμια τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, με έναρξη φοίτησης το Φθινόπωρο του 2022.

Οι υποτροφίες απονεμήθηκαν στη μνήμη του Αντωνίου Χανδρή, του Ιωάννη Αγγελικούση, του Νικολάου Τραυλού, του Σταύρου Νταϊφά, ενώ μία υποτροφία δόθηκε από την εταιρεία «ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ Α.Ε».

Αναφορικά με την τιμητική αναγνώριση συνταξιούχων ναυτικών για το έτος 2019 από την κατηγορία των αξιωματικών βραβεύτηκε ο κος Ιωάννης Εμμανουηλίδης. Συνταξιοδοτήθηκε ως Πλοίαρχος έχοντας συνολική θαλάσσια υπηρεσία 28 χρόνια εκ των οποίων σχεδόν 23 χρόνια σε φορτηγά και δεξαμενόπλοια άνω των 4.500 dwt .

Από την κατηγορία των κατωτέρων πληρωμάτων βραβεύτηκε ο συνταξιούχος ναύκληρος κύριος Ζήσης Τάκας, με συνολική θαλάσσια υπηρεσία 29 χρόνια εκ των οποίων τα 22 χρόνια σε φορτηγά και δεξαμενόπλοια άνω των 4.500 dwt.

Για το έτος 2020 από την κατηγορία των Αξιωματικών βραβεύτηκε ο κος Αριστείδης Τζανάκης, ηλεκτρολόγος, με συνολική θαλάσσια υπηρεσία 32 χρόνια από τα οποία τα 26 χρόνια σε φορτηγά και δεξαμενόπλοια άνω των 4.500 dwt.

Από την κατηγορία των κατωτέρων πληρωμάτων βραβεύτηκε ο ναύκληρος, κύριος Μιλτιάδης Μπερνάρος, με συνολική θαλάσσια υπηρεσία σχεδόν 27 χρόνια από τα οποία τα 22 χρόνια σε φορτηγά και δεξαμενόπλοια άνω των 4.500 dwt

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Οικονομικών, κος Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κος Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κος Κων/νος Κατσαφάδος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης, ο Πρόεδρος του ΝΑΤ κος Κων/νος Τσαγκαρόπουλος, εκπρόσωπος της ναυτεργασίας καθώς και μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας.

Πηγή: skai.gr