Παλαιό Φάληρο: Ζωγράφισαν ήρωες του 1821 και την Αγία Λαύρα σε καφάο (pics)

Στη φιλοτέχνηση καφάο με ήρωες της Επανάστασης και την Αγία Λαύρα όπου υψώθηκε σύμφωνα με την παράδοση η σημαία της Επανάστασης του 1821 προχώρησε στο Παλαιό Φάληρο η Ομάδα «Χρώματα και Όνειρα» επ' ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων της Επανάστασης. 

Στην οδό Αγίας Λαύρας, το έργο απεικονίζει τον Παλαιό Πατρών Γερμανό να υψώνει το λάβαρο της έναρξης της Επανάστασης στη Μονή, ενώ πλησίον της οδού Μπουμπουλίνας, επί της οδού Αγίας Βαρβάρας, απεικονίστηκε η σημαντική αυτή αγωνίστρια του 1821. Σε καφάο έχει φιλοτεχνηθεί και ο Γερος του Μοριά, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. 

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και ο υπεύθυνος της δράσης, Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Μητρέλος ευχαρίστησαν τον ταλαντούχο καλλιτέχνη των συγκεκριμένων έργων Φάνη Γουλή για το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου θα συνεχίζει να φιλοτεχνεί και να απεικονίζει με μορφές και γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας πολλά ακόμα σημεία της πόλης, τιμώντας με αυτό τον τρόπο την μεγάλη εθνική επέτειο.

Παράλληλα υλοποιούνται διαδικτυακές επετειακές δράσεις ενώ από την ιστοσελίδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου οι δημότες μπορούν να ενημερώνονται για τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τα σχολεία και τους λαογραφικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης. Επίσης θα παρουσιάζονται ανάλογες επετειακές πρωτοβουλίες και δράσεις πανεπιστημίων, μουσείων, πολιτιστικών ιδρυμάτων και φορέων. 

 

 

 

Πηγή: skai.gr