Minari: Η νέα ταινία σε βοηθά να καταλάβεις επιτέλους τι σημαίνει Αμερικανικό Όνειρο (trailer)

Επί δεκαετίες, η Αμερική υπήρξε για πολλούς ανθρώπους η Γη της Επαγγελίας. Άνθρωποι όλων των λαών φιλοδοξούσαν να κάνουν μία καινούρια αρχή στη χώρα που υποσχόταν πάντοτε τα καλύτερα. Στους περισσότερους πήρε πολύ καιρό να καταλάβουν ότι ακόμη και αυτές οι υποσχέσεις αποτελούσαν μέρος των εξαγωγών της Αμερικής. Αυτό ακριβώς είναι και το θέμα της νέας κορεάτικης ταινίας Minari που έχει κάνει όλον το κόσμο να συγκινηθεί αλλά και να καταλάβει επιτέλους τι συμβαίνει με το περίφημο "American Dream".

Στο Minari, η οικογένεια του μικρού David μετακομίζει από την Καλιφόρνια στο Αρκάνσας για να χτίσει μία καλύτερη ζωή

Οι γονείς του David, ο Jacob και η Monica, μεγάλωσαν, γνωρίστηκαν και παντρεύτηκαν στην Κορέα. Ήρθαν όμως στην Αμερική προς αναζήτηση μίας καλύτερης τύχης. Στην Καλιφόρνια γεννήθηκαν και τα δύο παιδιά τους. Ο Jacob, όμως, ονειρεύεται να δημιουργήσει τη δική του φάρμα για την οικογένεια του κι έτσι αγοράζει μία μεγάλη έκταση στο Αρκάνσας. Εκεί αντί για σπίτι, η οικογένεια συναντά ένα απλό τρέιλερ πάνω σε σανίδια το οποίο καλούνται να διαμορφώσουν σε σπίτι. Εκεί ξεκινούν και οι διάφορες προστριβές ανάμεσα στους γονείς, καθώς η Monica φαίνεται ότι δεν είχε ενημερωθεί πλήρως για τα πλάνα του Jacob.

 

 

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα προσωπική ιστορία του σκηνοθέτη Lee Isaac Chung

Όπως ο μικρός David της ταινίες, έτσι και ο ίδιος μεγάλωσε σε μία αγροτική περιοχή του Arkansas μαζί με τους Κορεάτες μετανάστες γονείς του και τη γιαγιά του. Τόσο για τον Chung, όσο και για το κοινό είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς την πλοκή του Minari. Κι αυτό γιατί δεν πρόκειται για μία ταινία με την αφήγηση που έχουμε συνηθίσει. Πολύ περισσότερο βρισκόμαστε ως θεατές να ακολουθούμε μία κάμερα που καταγράφει τη ζωή μίας οικογένειας και τις προσπάθειες τους να φτιάξουν κάτι από το μηδέν.

Αυτόματα, η ταινία γίνεται προσωπική και για πολλούς άλλους. Όλα αυτά τα χρόνια, οι μετανάστες που έρχονται στην Αμερική έχουν ακριβώς το ίδιο όνειρο: την καλύτερη ζωή. Σαν κάποιος δικός τους άνθρωπος τους την υποσχέθηκε. Κι όντως, τα χωράφια και η περιοχή στο Arkansas που αποκτά η οικογένεια του David, θυμίζουν τον παράδεισο. Τα στοιχεία της φύσης είναι όλα πολύ έντονα και παίζουν κι αυτά πρωταγωνιστικό ρόλο. Όπως όλα όμως στη ζωή, έχουν κι αυτά την καλή και την κακή τους πλευρά.

Στο Minari οι ήρωες μαθαίνουν με τον δύσκολο τρόπο ότι καμία Γη της Επαγγελίας δεν είναι τέλεια

Η ταινία επιλέγει να μη σταθεί τόσο στο ρατσισμό που ενδεχομένως βιώνουν οι μετανάστες, αλλά στην βαθιά ανάγκη τους να νιώσουν ότι αφομοιώνονται. Ο Jacob φορά συχνά το καπέλο του baseball, ενώ όλη η οικογένεια πηγαίνει συχνά στην εκκλησία με τους ντόπιους. Το Αμερικανικό Όνειρο για πολλούς μεταφράζεται σε ένα καλό μέλλον για τα παιδιά, ένα σπίτι με τις ηλεκτρικές συσκευές που δείχνει η τηλεόραση και ένα καλό αυτοκίνητο. Στους ανθρώπους αυτούς, όμως, πουλήθηκε η ιδέα ενός ονείρου που στο τέλος αποδείχθηκε σχεδόν ανέφικτο.

Όσο για το τι σημαίνει 'Minari', θα καταλάβεις μέσα από την ταινία. Το minari έχει κι εκείνο το δικό του καταλυτικό ρόλο στην πλοκή της ιστορίας.

Διαβάστε ακόμα:

Το παντελόνι της χρονιάς είναι αυτό το legging
Η νέα ταινία ‘Minari’ σε βοηθά να καταλάβεις επιτέλους τι σημαίνει το ‘Αμερικανικό Όνειρο’

 

Πηγή: skai.gr