Κλείσιμο

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο Βαρουφάκης δεν δούλεψε για το καλό της πατρίδας

Με αφορμή την ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στο δωμάτιο» ερωτήθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για το θέμα που προκύπτει με την παρουσίαση του Βαρουφάκη ως ήρωα, στην εκπομπή των Αταίριαστων του ΣΚΑΪ. Μεταξύ άλλων η πρώην πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την άποψή της και για την υπόθεση Novartis, καθώς και για την πολιτική που ακολουθεί η ΝΔ.

Για την ταινία του Κώστα Γαβρά

Την απορία της εκφράζει ανοιχτά η Ζωή Κωνσταντοπούλου για το πώς γίνεται, όταν πρόκειται για ιστορικά γεγονότα γνωστά σε όλους, ο κ. Γαβράς να μην διασταυρώνει τα όσα λέγονται από τον Βαρουφάκη και να τα δέχεται αντί αληθείας και μάλιστα να δημιουργεί ταινία βασισμένη σε σενάρια του Βαρουφάκη, που όπως υποστηρίζει πρόκειται για έναν άνθρωπο, «ο οποίος δεν δούλεψε για το καλό της πατρίδας, διαπραγματεύτηκε με προσωπική τακτική και στρατηγική πρόχειρα χωρίς νομικό επιτελείο αποδεχόμενος το χρέος και  αποποιούμενος δικαιώματα της Ελλάδας  ασχολήθηκε με το να γράφει το σενάριο της αυτοηρωποίησής του».

Η κ. Κωνσταντοπούλου επιβεβαιώνει πως έστειλε ανοικτή επιστολή προς τον κ. Γαβρά με σκοπό την καταγραφή αλλά και ως γνήσια απορία και δήλωσε πως ακόμα αναμένει απαντήσεις.

Συγκεκριμένα για τον κ. Γαβρά αναφέρει πως ήταν υποστηρικτής της στο παρελθόν όταν ηγήθηκε μια βασική πρωτοβουλία για την αποκήρυξη του χρέους. Επιπλέον διευκρινίζει πως η παρατήρησή της δεν είναι καλλιτεχνική αλλά πολιτική, ιστορική και ουσιαστική.

«Είναι ένα πράγμα η καλλιτεχνική ελευθερία και είναι άλλο πράγμα το δικαίωμα να παρουσιάζει ιστορικά γεγονότα με αυτή τη μονομέρεια», προσέθεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Για την κυβέρνηση

Όσον αφορά την πολιτική της  Νέας Δημοκρατίας  η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως υπάρχουν και θετικά και αρνητικά. «Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να είναι η κυβέρνηση η σημερινή χειρότερη από την προηγούμενη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα του χρέους τοποθετήθηκε διευκρινίζοντας την θέση της, σχετικά με την μη αποδοχή του. «Η οικονομική πολιτική δεν μπορεί να ασκείται ως κατ’ εντολή διαχείριση της υποδούλωσης. Το χρέος δεν το οφείλουν οι πολίτες και δεν θα έπρεπε και να το πληρώσουν. Καμία κυβέρνηση δεν το διεκδίκησε παρόλο που υπήρχαν τα επιχειρήματα και τα διαπραγματευτικά εργαλεία για αυτό. Κυβερνήθηκε η χώρα από πρόσωπα πολύ κατώτερα των περιστάσεων και αυτό φάνηκε», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου κάνοντας λόγο για εντολοδόχους.

Για την Πλεύση Ελευθερίας

«Έχουμε καταγραφεί ως το μεγαλύτερο εξωβουλευτικό δημοκρατικό κόμμα», ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου προσθέτοντας ότι κάποια στιγμή θα παρουσιάσουν αναλυτικά τις θέσεις τους για να διευκρινιστεί και η γραμμή του κόμματος.

Συγκεκριμένα, για την σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αυτό που διακήρυσσε. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει ΠΑΣΟΚ, εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, προσέθεσε πως έχουν καταθέσει αίτηση ακύρωσης κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πρώτων κατοικιών και εισάγεται στο συμβούλιο της επικρατείας στις 26 Νοεμβρίου.

Υπόθεση Novartis

Για την υπόθεση Novartis, εξέφρασε, επίσης, την θέση της λέγοντας πως «αν δεν υπάρχουν διαδικασίες διαφάνειας που σέβονται το κράτος δικαίου, τη δικονομία και τα δικαιώματα δεν μπορεί κανείς να ξέρει αν υπάρχει σκευωρία ή όχι. Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στην υπόθεση Novartis είναι εξόφθαλμα αντισυνταγματικές, προκλητικές και υποκινούμενες.»
Στη συνέχεια κάνει λόγο για εργαλειοποίηση της υπόθεσης αναφέροντας τις παρεμβάσεις και την εμπλοκή του Αλέξη Τσίπρα, του Προκόπη Παυλόπουλου και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Πλεονάσματα

Τέλος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στα πρωτογενή πλεονάσματα. Όπως δήλωσε, θεωρεί ότι η σχέση των κυβερνήσεων με τους δανειστές είναι βαθιά προβληματική και πρόκειται για αντισυνταγματική λειτουργία.

Πηγή: skai.gr