Κλείσιμο

Ζαχαριάδης στον ΣΚΑΪ 100,3: Δεν μας ενδιαφέρει σενάριο κυβέρνησης ηττημένων

«Αυτός που κόβει το νήμα πρώτος έχει συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη λαϊκή ετυμηγορία και έχει ένα πλεονέκτημα, έχει τον συντονισμό των κινήσεων» είπε ο κ. Ζαχαριάδης.

«Δεν μας ενδιαφέρει σενάριο κυβέρνησης ηττημένων» επανέλαβε σήμερα στον ΣΚΑΪ 100,3 ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής Κώστας Ζαχαριάδης.

Ανέφερε ότι η θέση αυτή του κόμματος είναι απολύτως καθαρή. 

«Για να υπάρξει πολιτική αλλαγή στη χώρα χρειάζεται μία κοινωνική δυναμική και ένα πολιτικό φορτίο. Σκοπός είναι η κυβέρνηση που θα εκλεγεί να μπορεί να πάει μέχρι τις 22 Μαιου του 2027» τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης.

«Αύριο το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Γερμανό καγκελάριο. Συνομιλούμε εδώ και πολλά χρόνια με την ευρωπαική Σοσιαλδημοκρατία και ο Αλέξης Τσίπρας είναι υποψήφιος πρωθυπουργός. Μακάρι στο ίδιο καλό κλίμα που θα έχει η συνάντηση αυτή, Σολτς - Τσίπρα, να είχαμε στο ίδιο κλίμα την επομένη των εκλογών και μία επικοινωνία και συνομιλία με το ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τα όσα είπε εχθές στην ΕΡΤ ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος διερωτήθηκε γιατί είναι κυβέρνηση ηττημένων μία κυβέρνηση που έχει συγκεντρώσει το 48%, ο κος Ζαχαριάδης ανέφερε ότι «αυτός ο οποίος κόβει το νήμα πρώτος έχει συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη λαϊκή ετυμηγορία και έχει ένα πλεονέκτημα, έχει  τον συντονισμό των κινήσεων».

«Εμείς αυτό θέλουμε» τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης και πρόσθεσε: «Εμένα πάντως με ενοχλεί αυτή η συζήτηση, η οποία μαθηματικοποιείται. Θεωρώ ότι πρώτα θα ψηφίσει ο κόσμος και μετά ο πρώτος με θέση ευθύνης θα μπορεί να επιβάλλει την αλλαγή. Ο αρχηγός του πρώτου κόμματος πρέπει να έχει και την ευθύνη».

Ερωτηθείς τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας εάν πάρει τη δεύτερη εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, ο κ. Ζαχαριάδης εκτίμησε ότι θα παραμείνει πιστός σε αυτό που έχει πει ήδη, ότι δεν θα πάει σε μία κυβέρνηση ηττημένων.

Πηγή: skai.gr