Ζαχαράκη στον ΣΚΑΪ: Οι καταλήψεις θα ατονήσουν, αντιμετωπίζονται παιδαγωγικά

Την πεποίθησή της ότι οι καταλήψεις που είναι σε εξέλιξη σε ορισμένα σχολεία θα ατονήσουν εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, διευκρινίζοντας ότι αντιμετωπίζονται παιδαγωγικά. 

«Στο τέλος της ημέρας θα μάθουμε ποια σχολεία είναι σε κατάληψη. Προσωπικά έχω την αίσθηση ότι αυτό το πράγμα θα ατονήσει. Για να το αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα παιδαγωγικά, έχουμε παροτρύνει τα στελέχη εκπαίδευσης, διευθυντές εκπαίδευσης, διευθυντές/διευθύντριες σχολείων να μιλούν απευθείας με τα παιδιά, βλέπω ότι αυτό έχει αποτέλεσμα σε πολύ μεγάλο βαθμό, να εξηγούν τι γίνεται με το θέμα των εκπαιδευτικών, με τα κενά, με το θέμα καθαρισμού και λοιπά εκπαιδευτικά ζητήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Παρεμβάσεις εξωσχολικές ή ζητήματα εξωσχολικά δεν βοηθούν αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε η υφυπουργός, μιλώντας στους Αταίριαστους. 

«Έχουμε συγκεκριμένο αριθμό αιθουσών, ειδικά στα σχολεία του κέντρου που είναι πολυπληθή, είμαστε με το συγκεκριμένο αριθμό» επισήμανε. «Ορισμένα τμήματα μπορεί να έχουν όντως 25 με 26 παιδιά, αλλά και 15 με 16, αλλά και ολιγομελή με 2 ή 3 παιδιά» εξήγησε η κ. Ζαχαράκη.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας στα παιδιά «εξηγούμε τι γίνεται, ο δήμος έχει το προσωπικό καθαρισμού και το ΥΠΕΣ έχει ενισχύσει φέτος τις συμβάσεις καθαριστριών πλήρους ωραρίου και τις κύριες/κυρίους που βοηθούν με το μερικό ωράριο... Μπορούν να κάνουν και ολιγόμηνες συμβάσεις λόγω COVID και θα προσληφθούν φέτος περισσότεροι αναπληρωτές από ποτέ, νωρίτερα από ποτέ». 

«Προσλαμβάνουμε αναπληρωτές ορισμένου χρόνου. Γύρω στις 10 Οκτωβρίου θα γίνει η επόμενη φάση πρόσληψης καθηγητών» τόνισε.  «Δεν έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο κυλιόμενου ωραρίου, αυτή τη στιγμή προχωράμε ως έχουμε» διευκρίνισε επίσης η κ. Ζαχαράκη. 
 

Πηγή: skai.gr