Υπουργείο Εξωτερικών για προφυλάκιση Φρέντι Μπελέρη: Σκανδαλώδης απόφαση εάν τα στοιχεία δεν είναι αδιάσειστα

Αποφάσεις σαν τη σημερινή οι οποίες παραβιάζουν τις ανωτέρω αρχές σημαίνουν ότι στην πράξη η Αλβανία δεν ακολουθεί τον ευρωπαϊκό δρόμο, συνοψίζει το Υπουργείο Εξωτερικών.

Για σκανδαλώδη απόφαση του δικαστηρίου στην Αυλώνα, εφόσον τα στοιχεία δεν είναι αδιάσειστα, κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την προφυλάκιση του υποψηφίου Δημάρχου Χειμάρρας, Διονύση-Φρέντη Μπελέρη.

«Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου στην Αυλώνα, αν τα στοιχεία δεν είναι αδιάσειστα είναι σκανδαλώδης» αναφέρει χαρακτηριστικά και τονίζει πως η σύλληψη υποψηφίου Δημάρχου δύο ημέρες πριν τις εκλογές δεν συνιστά κράτος δικαίου.

«Η απόφαση για προφυλάκιση του υποψηφίου Δημάρχου επιφέρει πλήρη ανατροπή των κανόνων ισονομίας στις δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα, σημαντικότατο κέντρο της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία», προσθέτει και εξηγεί πως μια τέτοια απόφαση θα έχει επιπτώσεις και στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αλβανία, καθώς προϋπόθεση της ευρωπαϊκής αυτής πορείας είναι η προσήλωση των υποψηφίων προς ένταξη χωρών  στους ευρωπαϊκούς κανόνες και στις αρχές του κράτους δικαίου.

Αποφάσεις σαν τη σημερινή οι οποίες παραβιάζουν τις ανωτέρω αρχές σημαίνουν ότι στην πράξη η Αλβανία  δεν ακολουθεί τον ευρωπαϊκό δρόμο, συνοψίζει.

Την προφυλάκιση του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη αποφάσισε το δικαστήριο της Αυλώνας στην Αλβανία, καθώς απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο υποψήφιος δήμαρχος. 

Σύμφωνα τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ Χρήστο Νικολαΐδη, ο Μπελέρης θα μεταφερθεί στις φυλακές των Τιράνων όπου θα παραμείνει τουλάχιστον 10 μέρες.

Αυτό σημαίνει ότι ο κ Μπελέρης θα χάσει την αυριανή εκλογική διαδικασία στην Αλβανία. Το ψηφοδέλτιο του κόμματός του πάντως θα λάβει μέρος κανονικά στις δημοτικές εκλογές

 Ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος συνελήθφη αργά το βράδυ της Πέμπτης με την κατηγορία εξαγοράς ψήφων ενόψει των εκλογών της Κυριακής και σήμερα στη δίκη ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του. 

Για πολιτική απόφαση έκαναν λόγο οι συνήγοροί του. 

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες χαρακτήρισε την απόφαση πολιτική, όπως όλο το σκηνικό μέχρι τη σύλληψή του.

Στο μεταξύ, σε νοσοκομείο των Τιράνων διακομίστηκε ο Παντελής Κακαβέσης, συνεργάτης του κ Μπελέρη, ο οποίος είχε συλληφθεί μαζί με τον  υποψήφιο δήμαρχο.

Το δικαστικό σώμα θα ανακοινώσει την απόφαση για τον Παντελή Κοκαβέση στο νοσοκομείο των Τιράνων

Σήμερα έγινε γνωστή και τρίτη σύλληψη ομογενή.

Πρόκειται για τον Βλαδήμηρο Κουμή, πρώην Δήμαρχο Λουκόβου, που επίσης κατηγορείται για εξαγορά ψήφων
 

Πηγή: skai.gr