Ο πρωθυπουργός θα ασχοληθεί με το θέμα όταν γυρίσει από τις Βρυξέλλες, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση αν και θεωρείται μάλλον απίθανο η παραίτηση να μην γίνει δεκτή.
Ο Αλ. Τσίπρας είχε ενημερωθεί για τα λεγόμενα Σγουρίδη και έντονα ενοχλημένος ζήτησε να ανασκευάσει ο υφυπουργός Υποδομών. Εκείνος το επιχείρησε τόσο μέσω του ΣΚΑΪ όσο και με γραπτή δήλωση μέσω του γραφείου τύπου των ΑΝΕΛ, αλλά φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετό, την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να χτίσει μία γραμμή άμυνας έναντι των αγροτών.
«Οι πολιτικοί δυστυχώς δεν κρίνονται από αυτά που κάνουν αλλά από αυτά που έλεγαν. Αν δεν τάξεις δεν σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια» είχε δηλώσει με έμφαση το πρωί στον ρ/φ σταθμό Maximum 93.6, αναφερόμενος στο ζήτημα των αγροτών ο Π. Σγουρίδης.
Στις επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου αν ο πρωθυπουργός τους παραπλάνησε, ο υπό παραίτηση υφυπουργός απάντησε το περίφημο πλέον:
«Όπως και ο προηγούμενος. Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3. Όπως τα λεφτά υπάρχουν...»
«Δηλαδή, τους παραπλάνησε ο Τσίπρας, όπως και ο Σαμαράς;» επανήλθε ο δημοσιογράφος.
«Όπως ο Παπανδρέου, πριν κλπ...» απάντησε εκείνος.
Η πρώτη προσπάθεια να ανασκευάσει – εμφανώς καταβεβλημένος – ήρθε το απόγευμα μέσω του ΣΚΑΪ:
«Εγώ είπα ότι οι πολιτικοί δεν κρίνονται από τις πράξεις τους αλλά από αυτά που έλεγαν – Εμείς δεν έχουμε κριθεί ακόμη», σημείωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι ο λαός ήξερε τι ψήφιζε στις 20 Σεπτεμβρίου, ότι δηλαδή η εφαρμογή της συμφωνίας θα ήταν επίπονη.
Λίγη ώρα αργότερα δόθηκε στη δημοσιότητα γραπτή δήλωση του Π. Σγουρίδη, η οποία κατέληγε ως εξής:
«Δεν εννοούσα ότι ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τον ελληνικό λαό διότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαράς».
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.