ΚΑΙΡΟΣ

Υπ. Δικαιοσύνης για offshore: Αν θέλετε καθολική απαγόρευση να το συζητήσουμε

Δεν έχουν αναδρομική ισχύ οι διατάξεις που πρόσφατα ψηφίστηκαν με τις οποίες επέρχονται αλλαγές στο πόθεν έσχες, τονίζεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς σε απάντηση δημοσιευμάτων μερίδας του Τύπου.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για γενική απαγόρευση συμμετοχή πολιτικών και βουλευτών σε μη ελληνικές εταιρείες, η Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς τονίζει ότι είναι έτοιμη να συζητήσει και να δεχθεί κάθε μέτρο που θα ενισχύσει τη διαφάνεια και θα συμβάλλει στην πάταξη της διαφθοράς. 

Με την ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία υπεραμύνεται των κυβερνητικών ρυθμίσεων σχετικά με τις αλλαγές στη νομοθεσία για το πόθεν έσχες που συμβάλλουν, όπως αναφέρεται, σε ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου που ίσχυε μέχρι σήμερα. Η ρύθμιση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε αντιπολίτευση και κοινωνία. 

«Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να κατηγορηθεί για ό,τι άλλο θέλετε, αλλά να κατηγορηθούμε ότι πάμε να δημιουργήσουμε υπουργεία offshore όταν κάνουμε ελέγχους και έχουμε βάλει στο στόχαστρο τη διαφθορά; Αυτό είναι πολιτικό ανέκδοτο» σχολίασε το δημοσίευμα στον ΣΚΑΪ ο Τρύφων Αλεξιάδης.

«Οι πολίτες αναρωτιούνται για την ένοχη σιωπή του Μαξίμου. Ποιους Υπουργούς με offshore καλύπτουν με το νόμο που ψήφισαν;» τονίζει από την πλευρά της η ΝΔ σε νέα ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης



Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μάνδρου