«Χυδαίο ψέμα»: Η Κουμουνδούρου για τα περί αστυνομικού του ΣΥΡΙΖΑ που επέτρεψε σύλληψη

Ανυπόστατο και χυδαίο ψέμα χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την κατηγορία πως «αστυνομικός του ΣΥΡΙΖΑ απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου» κατά τα επεισόδια της Πέμπτης έξω από τη Βουλή.

«Πρόκειται για ένα ανυπόστατο και χυδαίο ψέμα, συμπληρωματικό της βίας, των προπηλακισμών, των απειλών και της τρομοκρατίας που χρησιμοποιήθηκαν χθες με ιδιαίτερη ζέση εναντίον μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Ακόμη περισσότερο, είναι ένα αφήγημα που χρησιμοποιήθηκε ώστε να αποτραπεί η δημόσια συζήτηση γι' αυτά τα γεγονότα, αλλάζοντας την ειδησεογραφική  θεματολογία. Αν κάτι προέκυψε από τη χθεσινή ημέρα, δεν είναι το ζήτημα μιας δήθεν σύλληψης ενός ανύπαρκτου κουκουλοφόρου, η οποία υποτίθεται ότι απετράπη, αλλά η στοχοποίηση των μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και η αναίτια επίθεση σε ιστορικό στέλεχος του κόμματος, παρουσία αστυνομικού που έχει διατεθεί από την ΕΛ.ΑΣ. για την ασφάλεια των στελεχών του κόμματος», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει επίσης, ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αντί να παραιτηθεί καλύπτει πλήρως και το «χθεσινό κρεσέντο καταστολής και την προσπάθεια πολιτικής τρομοκράτησης του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του μυθεύματος για τον παραβάτη ''αστυνομικό του'', όπου κάποιες διευκρινήσεις μετατράπηκαν σε ''αποτροπή σύλληψης''». 

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει λίστα με ονόματα στελεχών του, που κατά τα επεισόδια έξω από τη Βουλή είτε τραυματίστηκαν είτε δέχθηκαν διαφόρων ειδών προπηλακισμούς.

Ειδικότερα:

Πάνος Ρήγας, μέλος της Κ.Ε., πρώην Αν. Υπουργός Εθνικής Άμυνας

Έφη Καλαμαρά, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας

Άγγελος Γκόγκογλου, μέλος της Κ.Ε.

Αχιλλέας Ρουσιάκης, μέλος της Κ.Ε.

Τάσος Πολιτίδης, μέλος της Κ.Ε.

Μάρκος Μπασιούκας, μέλος της Κ.Ε.

Σωτήρης Αλεξίου, Γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Κατερίνα Τσατσαρώνη, μέλος του Γραφείου του Κ.Σ. της Νεολαίας

Μάριος Θεοφιλάτος , μέλος του Γραφείου του Κ.Σ. της Νεολαίας

Πηγή: skai.gr