Χρυσοχοΐδης σε ΣΚΑΪ: Γιατί επιτρέψαμε πολιτικές εκδηλώσεις - Θα διερευνηθεί η πορεία του ΚΚΕ

Εξήγηση γιατί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επέτρεψε τις πολιτικές εκδηλώσεις των κομμάτων το πρωί, έδωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ ανέφερε ότι θα διερευνηθούν οι ευθύνες για την πορεία του ΚΚΕ στην Πανεπιστημίου, καθώς υπάρχουν παραβάσεις του ποινικού κώδικα που αφορούν τη δημόσια υγεία. Επίσης, ο υπουργός τόνισε ότι δεν πρόκειται να επιτραπούν εκδηλώσεις και πορείες στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. 

Ειδικότερα, ο κ. Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε ότι σήμερα δεν απαγορεύτηκαν οι πολιτικές εκδηλώσεις, αλλά οι πορείες και οι συναθροίσεις. Όπως εξήγησε τόσο στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με 50 άτομα όσο και στην εκδήλωση του ΚΚΕ με 200 τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 


Δεν ήταν ημέρα για πρόστιμα σήμερα, ήταν ημέρα συνεννόησης και δημοκρατίας. Ήταν μια πολιτική εκδήλωση, και η απόφαση πάρθηκε στα όρια της ανοχής στο πλαίσιο της δημοκρατίας και της κατανόησης διευκρίνισε ο Μιχάλης Χρυσοΐδης. «Ανέλαβα την ευθύνη, διοργανώθηκαν οι εκδηλώσεις με τα μετρά προστασίας και μετά έφυγαν. Δεν υπήρχε λόγος για πρόστιμο». 

Στη δημοκρατία, πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, οφείλουμε συνεννόηση και τα κόμματα έπρεπε να εκδηλώσουν τη θέση τους γύρω από ένα μεγάλο θέμα. «Είναι πολίτικα κόμματα με πολιτικές εκδηλώσεις οφείλαμε να το ανεχτούμε σήμερα που είναι μια ξεχωριστή ημέρα».

«Αποφασίσαμε σήμερα να μη σταματήσουμε τη ζωή στην πόλη, η πόλη πρέπει να λειτούργει σα να είναι καθημερινή ημέρα, και θα το συνεχίσουμε αυτό για να τελειώνει η υπόθεση με διαδηλώσεις που καταλύουν την κοινωνική ζωή» δεσμεύθηκε. 

Όλα θα ερευνηθούν, όχι μονομέρεια κατά της ΕΛΑΣ. Σε όλους τους προσαχθέντες ή συλληφθέντες θα επιβληθούν COVID πρόστιμα

Όπως σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, «μη φανταστείτε ότι οι 1.500 (του ΚΚΕ) ήρθαν όλοι μαζί. Νιώθω μεγάλη απογοήτευση γιατί τιμώ το ΚΚΕ από μικρό παιδί. Την ώρα που έχουμε ΜΕΘ 95% καλυμμένες, μια πολιτική παράταξη για τους λόγους που αυτή γνωρίζει, πραγματοποίησε συγκέντρωση στο κέντρο με 1.500 άτομα... Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Δέκα φορές ο αξιωματικός που διαμεσολαβούσε ζητούσε από την ηγεσία να αποχωρήσουν, αλλά αυτό δε θα συνέβαινε ποτέ. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή για την κυβέρνηση και την ΕΛΑΣ από τη διάλυση. Φανταστείτε 1500 άτομα να περπατάνε εν μέσω πανδημίας μέσα στην πόλη». 

Όσον αφορά τις καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα διερευνηθούν. «Όλα θα ερευνηθούν, όχι μονομέρεια κατά της ΕΛΑΣ. Σε όλους τους προσαχθέντες ή συλληφθέντες θα επιβληθούν COVID πρόστιμα, πέρα από την ποινική μεταχείριση όσων τυχόν πάνε στον εισαγγελέα». Για τη συγκέντρωση (του ΚΚΕ), ξεκαθάρισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θα διερευνηθούν όλες οι αίτιες, γιατί εδώ υπάρχουν παραβάσεις που αφορούν την προστασία της δημοσιάς υγείας. 


«Τι θέλαμε να πετύχουμε σήμερα: Ειρηνική ημέρα, το πετύχαμε. 2ον δημοκρατική ημέρα, τα κόμματα και οι φορείς να εκδηλώσουν το σεβασμό τους για τα θύματα, το πετύχαμε. 3ον να μην καταστραφεί η πόλη από διάφορους μπαχαλάκηδες που το κάνουν κάθε φόρα, τα πετύχαμε αυτά.

«Και για τον Αλέξανδρο Γρηγοροπουλο είναι προφανές ότι δεν μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις όπως πέρυσι, να κάνουμε λίγο υπομονή και θα γιορτάσουμε και τα Χριστούγεννα, και την 25η Μαρτίου και το Πάσχα, όταν τελειώσει η πανδημία θα γιορτάσουμε όπως συνηθίζουμε τόσα χρόνια» διαβεβαίωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.  

Πηγή: skai.gr