Χρυσοχοΐδης: Επιδιώκουμε αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα το συντομότερο

Στην παρέμβασή του, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι πρέπει να υπάρξουν, όχι απλά ανθρωπιστικοί δίοδοι αλλά και ανθρωπιστικές παύσεις

Στην προσπάθεια της χώρας μας να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, το συντομότερο δυνατό, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο πλαίσιο συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής νομοσχεδίου για την ίδρυση Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας για εγκεφαλικά.

Παρουσία του πρέσβη της Παλαιστίνης, Γιουσέφ Ντόρκχομ στα έδρανα των κρατικών αξιωματούχων, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι υπάρχει συνεργασία με τον ΟΗΕ και άλλες χώρες, για να δούμε πώς θα σταλεί ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και να εξασφαλιστεί ότι θα φτάσει σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη το συντομότερο δυνατό.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι πρέπει να υπάρξουν, όχι απλά ανθρωπιστικοί δίοδοι αλλά και ανθρωπιστικές παύσεις, δηλαδή διακοπή των πολεμικών επιχειρήσεων προκειμένου να υποστηριχθούν οι άμαχοι της Γάζας. Όπως είπε, είναι φοβερές, απάνθρωπες οι εικόνες που εκπέμπονται από τα ΜΜΕ, από τη Γάζα.

Χιλιάδες άνθρωποι, παιδιά χάνουν ζωή τους από μια επίθεση που έχει κλιμακωθεί, πολλές φορές εκτός ορίων.

Κωνσταντοπούλου

Η Βουλή δεν μπορεί να μένει ασυγκίνητη και άπραγη στα δράμα των Παλαιστινίων είχε πει νωρίτερα, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είχε συναντηθεί στο γραφείο της στη Βουλή με τον κ. Ντόρκχομ. Χαρακτήρισε μάλιστα εξαιρετικά προκλητική και εσφαλμένη την ενέργεια φωτισμού του κτιρίου τής Βουλής με τη σημαία του Ισραήλ, την ώρα που «διαπράττει εγκλήματα» σε βάρος του κατεχόμενου παλαιστινιακού λαού.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου, που αναφέρθηκε στα προβλήματα από τις επιθέσεις που δέχονται νοσοκομεία, νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενοφόρα στη Γάζα, τάχθηκε υπέρ ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου προς τη Γάζα, στον οποίο -όπως είπε- η Πλεύση Ελευθερίας θα συμβάλει.

Είπε επίσης «ξεκάθαρα» ότι το κόμμα της θα είναι πάντα με την ειρήνη, με τα θύματα, με την Παλαιστίνη και το λαό της, με τους αμάχους και τα παιδιά, και περιμένει από την κυβέρνηση να πει, όχι με ποια πλευρά είναι αλλά εάν θα αλλάξει πλευρά και θα έρθει με την πλευρά των ανθρώπων.

Την παρουσία του πρεσβευτή της Παλαιστίνης στη Βουλή χαιρέτησαν επίσης οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μ. Κατρίνης, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γ. Γαβρήλος, του ΚΚΕ Θ. Παφίλης και ο πρόεδρος της Νίκης Δ. Νατσιός

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ