ΚΑΙΡΟΣ

Χρυσόγονος: Δεν είμαι χαρούμενος από τη συμφωνία - Οι γερμανικές φυλακές και ο Παλαιοκώστας

Ικανοποιημένος, αλλά όχι χαρούμενος από τη συμφωνία του Eurogroup δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, κάνοντας μάλιστα λόγο για «γερμανικές φυλακές στις οποίες δεν αποδράς με ελικόπτερο, αλλά ή οριζοντίως ή όρθιος».

«Ικανοποιημένος είμαι, όχι χαρούμενος, όταν το ελληνικό κράτος αναγκάζεται να λάβει τέτοια μέτρα... Από την άλλη μεριά, η μη λήψη των μέτρων και η ρήξη με τους δανειστές θα είχε πολύ πιο οδυνηρές συνέπειες... Είμαστε αναγκασμένοι να πορευόμαστε αυτό το δρόμο δυστυχώς» δήλωσε ο ευρωβουλευτής μιλώντας στον ραδιοσταθμό Alpha.

«Την όλη κατάσταση την έχει περιγράψει ο Παναγιώτης ο Λαφαζάνης πριν από καιρό, όταν είχε πει ότι το ευρώ είναι ‘‘γερμανική φυλακή’’. Είναι ακριβώς αυτό:

»Από τις γερμανικές φυλακές, δεν αποδράς με ελικόπτερο, όπως ο Παλαιοκώστας, με δύο τρόπους αποδράς, ή οριζοντίως ή όρθιος όταν τελειώσει η ποινή σου»

Δυστυχώς, πρόσθεσε ο Κώστας Χρυσόγονος, αυτά είναι τα δεδομένα που έχουμε. «Η δική μας η ποινή θα τελειώσει όταν καταφέρουμε να βγούμε στις κεφαλαιαγορές και μπορέσουμε να δανειστούμε, όπως δανείζονται τα φυσιολογικά κράτη» τόνισε.
Πηγή: skai.gr