Χατζηδάκης: Υπομονή 40 ημέρες για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Θα χρειαστεί όλοι να κάνουμε μια μικρή υπομονή κανένα μήνα περίπου ακόμα, λίγο παραπάνω, σαράντα μέρες και το πράγμα θα δρομολογηθεί τότε», τόνισε για το ζήτημα του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Εξέφρασε τη βεβαιότητά του, ότι ο πρωθυπουργός, που όπως είπε χαρακτηρίζεται από μετριοπάθεια και κοινή λογική, θα προτείνει ένα πρόσωπο που θα εκφράζει ευρύτερες συναινέσεις.

«Κοιτάξτε, αν θέλουμε δικό μας τον βγάζουμε αύριο το πρωί», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης θυμίζοντας ότι με την αναθεώρηση του Συντάγματος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να εκλεγεί και με σχετική πλειοψηφία. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει πει ότι επιδιώκει «να βγει πρόεδρος που θα εκφράζει ευρύτερες συναινέσεις».

Ο υπουργός Ενέργειας δεν θέλησε να πει περισσότερα για το θέμα της εκλογής προέδρου, εξηγώντας μάλιστα γιατί δεν έχει επιχειρήσει να συζητήσει για το θέμα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεν πρόκειται να σας πω, πρώτον γιατί δεν ξέρω. Ξέρετε, ότι τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον ξέρω πάρα πολλά χρόνια. Δεν επιχείρησα να συζητήσω το θέμα αυτό μαζί του για να μην τον φέρω σε μια δύσκολη θέση και να μην είμαι και εγώ αμήχανος απέναντί του», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Πηγή: skai.gr