ΚΑΙΡΟΣ

Χ. Θεοχάρης: Η προσπάθεια της κυβέρνησης να στήσει τη δική της διαπλοκή, ηττήθηκε κατά κράτος

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, έκανε λόγο για πολιτική και ηθική ήττα της κυβέρνησης, μετά την απόφαση του ΣτΕ, να κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Θεοχάρης είπε: «Η προσπάθεια της κυβέρνησης να στήσει τη δική της διαπλοκή ηττήθηκε κατά κράτος. Ηττήθηκε στρατηγικά και πολιτικά. Ηττήθηκε ηθικά. Ηττήθηκε κυρίως στη συνείδηση των πολιτών» αναφέρει σε δήλωσή του ο ανεξάρτητος βουλευτής, καταλογίζοντας στην κυβέρνησης ότι στηρίχθηκε «στην αυθαιρεσία και την αδιαφάνεια, στην αλαζονεία ενός υπουργού που νόμιζε ότι κινείται πάνω από τους θεσμούς, τις ανεξάρτητες αρχές και τη Δικαιοσύνη».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής πρόσθεσε: «Και ήρθε απόψε η αντίδραση της κ. Γεροβασίλη να πιστοποιήσει το εύρος της σύγχυσης στην οποία βρίσκεται αυτή η κυβέρνηση, καθώς με μια βαθιά διχαστική απάντηση στη δικαστική απόφαση αποκαλύπτει πόσο επικίνδυνη είναι για τη χώρα. Μια κυβέρνηση που δε γνωρίζει τι σημαίνει Δημοκρατία, τι σημαίνει Σύνταγμα».

Ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι «όσο και αν προσπαθεί όμως να δημιουργήσει συνθήκες διχασμού στην κοινωνία, το μόνο που καταφέρνει ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του είναι να απαξιώνουν ακόμα περισσότερο το όποιο ελάχιστο πολιτικό κεφάλαιο τους έχει απομείνει».

Τέλος, ο κ. Θεοχάρης καλεί την κυβέρνηση «έστω και τώρα, να σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ και να αναθέσει στο ΕΣΡ τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, όπως όφειλε να έχει κάνει εξ αρχής».Πηγή: skai.gr