ΚΑΙΡΟΣ

Βρούτσης: Πολύ μεγάλες οι μειώσεις, έως και 30% για τους νέους συνταξιούχους

Το σχέδιο αναλυτικά ΕΔΩ  

Για πολύ μεγάλες μειώσεις, έως και 30% για τους νέους συνταξιούχους με απίστευτες αποκλίσεις, έως και 300 ευρώ, για έναν εργαζόμενο που συνταξιοδοτείται την 31 Δεκεμβρίου και έναν την 1η Ιανουαρίου έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης
χαρακτήρισε «λάθος» το ν/σ της κυβέρνησης. «Φέρνει μεγάλες μειώσεις άδικες και αχρείαστες, πληρώνουν τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό οι ασφαλισμένοι. Αυτό πληρώνουμε σήμερα» σημείωσε.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στην Όλγα Γεροβασίλη για τη νέα δήλωσή της. «Τα κάνει ακόμη χειρότερα οποίος συμβουλεύει τον ΣΥΡΙΖΑ... Έχει κάνει στρατηγικό λάθος, υποτιμά τη νοημοσύνη του λαού... Παλιά έλεγαν ψέματα και κορόιδευαν το λαό. Τα πράγματα άλλαξαν. Η κυβέρνηση αισθάνεται την κοινωνική αγανάκτηση» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Το Δεκέμβριο του 14 είχαμε απόλυτη ισορροπία στα ασφαλιστικά ταμεία. Απο τρία ταμεία που είχαμε πείσει την τρόικα να κάνουμε περνάμε σε ένα ταμείο με γιατρούς, μηχανικούς και αγρότες, χωρίς σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε κλάδου» σχολίασε ακόμη ο υπουργός.

Ο Γιάννης Βρούτσης κατήγγειλε δε ότι η κυβέρνηση «κρύβει τα στοιχεία του ασφαλιστικού, από τις πρώτες μειώσεις σταμάτησαν να εκδίδουν τα στοιχεία του ΗΛΙΟΣ».

«Όποια κι αν είναι η ανάπτυξη της οικονομίας δεν μπορεί να καλύψει τις μειώσεις» ξεκαθάρισε δε ο πρώην υπουργός.

Τα μέτρα για το ασφαλιστικό που σχεδίασε η κυβέρνηση θα επιφέρουν ύφεση, τόνισε νωρίτερα ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Bαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος υπενθύμισε, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, ότι τόσο ο ίδιος όσο και η ΝΔ "είχαμε εκφράσει τις απόψεις μας πριν και μετά τις εκλογές".
Πηγή: skai.gr