Μεϊμαράκης: Δεν μπορούμε να ψηφίσουμε ένα Ασφαλιστικό που φέρνει ύφεση

Τα μέτρα για το ασφαλιστικό που σχεδίασε η κυβέρνηση θα επιφέρουν ύφεση, τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος υπενθύμισε, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, ότι τόσο ο ίδιος όσο και η ΝΔ "είχαμε εκφράσει τις απόψεις μας πριν και μετά τις εκλογές" .

"Δε θα ψηφίσουμε κανένα μέτρο που θεωρούμε υφεσιακό", ξεκαθάρισε, διευκρινίζοντας ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και η  ΝΔ ως κόμμα, είχαν προτείνει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την πολιτική που έπρεπε να ακολουθήσει:

"Εμείς πιστεύουμε σε μία αναπτυξιακή πολιτική" προσέθεσε.

Υπογράμμισε ότι αν δεν είχε μεσολαβήσει η διακυβέρνηση Τσίπρα "δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να προχωρήσουμε σε τέτοιες μεγάλες περικοπές", επαναλαμβάνοντας ότι οι εκλογές του Σεπτεμβρίου ήταν μια περιπέτεια που πλήρωσε η χώρα για να λύσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα εσωκομματικά του προβλήματα.

Περαιτέρω ο κύριος Μεϊμαράκης υπενθύμισε ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος που εμποδίζει την ψήφιση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό με τα μέτρα ως έχουν, σημειώνοντας πάντως ότι οι διατάξεις του θα επανεξετασθούν στα συλλογικά όργανα του κόμματος, χωρίς ο ίδιος να πιστεύει ότι θα αλλάξει κάτι στη στάση της ΝΔ.

Εξάλλου διαφώνησε ανοιχτά με την άποψη που θέλει τη ΝΔ ανέτοιμη να κυβερνήσει, εκφράζοντας τη πεποίθηση ότι το κόμμα ήταν απολύτως έτοιμο να διεκδικήσει την διακυβέρνηση της χώρας, όχι μόνο τον Σεπτέμβριο αλλά και τον Γενάρη του 2015, οπότε και οι πολίτες αποφάσισαν να τη θέσουν στην αντιπολίτευση.

Αν δε η κυβέρνηση χάσει την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία εξαιτίας των μέτρων που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και τα οποία ενδέχεται να μην ψηφίσουν ορισμένοι βουλευτές των ΑΝΕΛ, ο κύριος Μεϊμαράκης παρέπεμψε στο Σύνταγμα και την κοινοβουλευτική διαδικασία της πρότασης Εμπιστοσύνης.

Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ
Ερωτώμενος για την Κυριακή, ο υποψήφιος για την αρχηγία της ΝΔ σημείωσε καταρχάς ότι το Καταστατικό του κόμματος περιλαμβάνει συγκεκριμένες θέσεις και αρχές άρα δεν υφίστανται βαθιές διαφορές μεταξύ εκείνου και του Κυριάκου Μητσοτάκη μόνο διαφορές στις εφαρμοσμένες πολιτικές. Σημειώνοντας, ότι η ΝΔ ανήκει στην μεγάλη κοινοβουλευτική της βάση.

"Ο Πρόεδρος είναι πρώτος μεταξύ ίσων και βάζει τη σφραγίδα του στον χειρισμό των θεμάτων, όπως συμβαίνει σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα" προσέθεσε.

Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "τα -ικός" δεν μπορεί να καθορίζουν την αξία, ικανότητα και αποτελεσματικότητα των στελεχών του κόμματος.

"Εγώ ήμουν εκείνος που τόνιζε πάντα ότι η ανανέωση συνοδεύεται από την αξιοκρατία, αλλιώς έρχεται η παρεοκρατία και η οικογενειοκρατία – Ανανέωση με μόνο κριτήριο την ηλικία δεν είναι ανανέωση" υπογράμμισε, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του συνυποψηφίου του για την προεδρία.

"Φαντάζομαι μία ΝΔ με δημοκρατικές διαδικασίες όπου ο κάθε βουλευτής θα έχει τριβή με την κοινωνία και όλα τα στελέχη θα έχουν ίδιες ευκαιρίες στο ξεκίνημα ανεξαρτήτως οικογενειακής προέλευσης, είπε ο Β. Μεϊμαράκης.

Επαφές και επικοινωνία

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση επιβεβαίωσε ότι έχει επικοινωνία με τον Κώστα Καραμανλή και παράλληλα ότι με τον Αντώνη Σαμαρά δεν υπάρχει ψυχρότητα καθώς διατηρούν καλές και φιλικές σχέσεις. 

Διευκρίνισε τέλος ότι δεν έχει επικοινωνήσει με τον Απόστολο Τζιτζικώστα καθώς "ενόψει της 10ης Ιανουαρίου δεν είναι πρέπον να το κάνω - Δεν πρέπει να φανεί ότι ανοίγω πόρτες και ζητώ στήριξη". Μάλιστα χαρακτηριστικά είπε ότι "θα ήθελα να τον πάρω τηλέφωνο για να του πω χρόνια πολλά αλλά θεώρησα ότι αυτό θα παρεξηγηθεί". "Την επόμενη φορά, αν έχω εκλεγεί, θα τον επισκεφθώ ως επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης" εξήγγειλε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ. 


Πηγή: skai.gr