Με ιδιαίτερη προσοχή εξετάζει η κυβέρνηση τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μετά την είδηση ότι βασικοί πυλώνες του νόμου Κατρούγκαλού κρίνονται αντισυνταγματικοί από το Ανώτατο Δικαστήριο.

«Από τα κείμενα που δόθηκαν στην δημοσιότητα είναι προφανής η προχειρότητα και η ιδεοληπτική προσέγγιση με τις οποίες νομοθέτησε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρει επίσης ότι οι δικαστικές αποφάσεις επιβεβαιώνουν «την δίκαιη κριτική μας για την έλλειψη ανταποδοτικότητας και την προφανή δυσαναλογία εισφορών-παροχών του ασφαλιστικού νόμου ν.4387/16, για την απουσία της απαραίτητης αναλογιστικής μελέτης για την επικουρική ασφάλιση καθώς επίσης, και για το ύψος και τον προβληματικό τρόπο υπολογισμού των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Βρούτσης σημειώνει ότι το υπουργείο Εργασίας, προετοιμάζεται μεθοδικά, «ώστε να οικοδομήσουμε πάνω στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης ένα δίκαιο, βιώσιμο και ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα».

Πηγή: skai.gr